Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaný houbový lilek

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 371 kJ /
1 045 kcal
Bílkoviny70,23 g
Tuky62,15 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 2,39 g
Sůl5,88 g
Sacharidy37,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Baklažán ošúpem, pokrájam na 1,5-2 cm kolieska, osolím, nechám odstáť. Krok 2: Medzitým na drobno nakrájam huby a udusím na troške oleja, snažím sa odpariť vodu, osolím, okorením. Vychladnuté zmiešam s kyslou smotanou a pridám vňať. Krok 3: Kolieska baklažánu utriem, obalím v múke, opekám na oleji, ukladám na papierovú utierku. Krok 4: Dávam na dno pekáča, polejem hubovou zmesou. Krok 5: Trúbu zohrejem na 200°C, pečiem cca 15 minút, vtedy posypem syrom a nechám v rúre zapiecť.

Zveřejněno 11. 7. 2010

Poznámka autora magdalenka

Recept vznikol improvizáciou, na základe obsahu chladničky a spomienkou na obdobné jedlo.

Príloha - varené, opekané zemiaky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný houbový lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7o5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný houbový lilek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7o5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

babula2:Mám radosť, že chutilo a ďakujem.

Tak jsem recept vyzkoušela a moc nám to doma chutnalo.:-) Akorát jsem tam ještě přidala cibuli, pórek a trochu provens.koření. Takže posílám bodík...:-p:yes:

blikni, veľmi ma teší tvoja priaznivá odozva.
Ja som toto varila teraz na večeru a podľa teba som nelúpala baklažán, je to naozaj zbytočné. A šampiňóny som dusila na cibuľke. Mám rada čisté jednoduché chute, fakt stačí na ochutenie iba čierne korenie a petržlenová vňať. Tiež prikladám dôkaz, fotku.
Nechválim si svoje recepty, ale...;-)

Vyzkoušela jsem dnes tento dobroučký recept (přidávám i fotku). Měla jsem čerstvé hříbky a lilek jsem posypala před zapečením nastrouhanou fetou - doporučuji, kombinace chutí je výborná :yes::-p
Jo a lilek jsem neloupala.

Magdi, tvé improvizace opravdu nemají chybu!!:-O:yes::yes:

amalia, mne by zas náramne chutilo u teba...

magdalenka:-p :-D +1:yes::-K

Tématické fráze:
zapečený lilek s houbami, lilek s houbami, lilek zapečený s houbami, lilek zapékaný, recepty lilek s houbami, recept lilek s houbami, zapečený lilek s houbama, lilky s houbami, recepty lilek s houbama, peceny lilek s houbami, lilek s houbami recepty, zapečený lilek s pohanou fetou, zapečenný lilek s houbamy, lilek zapečený recepty, zapečený baklažán s houbami, zapečené lilky s houbami, zapečený lilek s fetou, zapečený lilek s moubami, recepty zapeceny lilek truba, lilek z houbami

Suroviny:
lilek, mouka hladká, houby, olej, sůl, pepř, petrželka, smetana zakysaná, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu