Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslová polévka

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

odolov11 odolov11

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6 - podle chuti a hladu

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 916 kJ /
936 kcal
Bílkoviny42,35 g
Tuky61,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 208 mg
Sodík 866 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy54,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky. Krok 2: Zalijeme vodou,osolíme, přidáme kmín a vaříme houby doměkka. Krok 3: Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s podmáslím a zakysanou smetanou. Krok 4: Než vlijeme směs do vařících se hub, přidáme do ní 2-3 sběračky horkého houbového vývaru, aby byla mírně teplá. Krok 5: Zamezíme tak sražení polévky. Krok 6: Poté vlijeme pomalu k houbám za stálého míchání metlou. Krok 7: Povaříme, odstavíme, přidáme máslo a po jeho rozpuštění podáváme. Dobrou chuť!

Zveřejněno 13. 7. 2010

Poznámka autorky odolov11

U nás se ještě přidávalo Maggi, ale je pravda, že se dávalo snad do všeho, mimo bublaniny a dukátových buchtiček. Jo - teď houby nejsou, ale určitě někdy porostou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojkA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojkA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

zkusila jsem se sušenými houbami z oblasti Odolov-Zada a nemělo chybu ;-):yes:+

:yes::yes:

:-K:yes:4 bodík

Takové polévky nikdy nezklamou, jsou moc dobrý a jsou to polévky našich babiček, které je vařily z kyselého domácího mléka. Dávám ti 2.boda:yes:

Tématické fráze:
polévka z podmáslí, kulajda s houbami recept, podmáslová polévka s houbami, kulajda s podmáslím, podmaslova polivka, podmaslovka, polévka z podmáslí s houbami, recept na podmáslovou polévku, babiccina podmaslovka, polévka z podmáslí s houbama, kulajda z podmáslí, podmaslova babovka, jak uvařit podmaslovou polevku, bublanina z acida, houbová polévka spodmáslím, houbová polévka s podmáslím, polévka z acida, polévka z podmáslí s houby, podmáslová, podmáslovka polévka recepty

Suroviny:
houby čerstvé, podmáslí, smetana zakysaná, voda, mouka polohrubá, kmín celý, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu