Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na pomerančích

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie382 kJ /
91 kcal
Bílkoviny2,16 g
Tuky0,11 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 890 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy20,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Je lepší maso naložit do marinády přes noc. Krok 2: Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky nebo kousky. Lehce posolíme a opepříme. Krok 3: V kastrolku smícháme šťávu ze dvou pomerančů, sójovou omáčku, bazalku a prolisovaný česenek. Krátce vše povaříme, scedíme a necháme vychladnout. Krok 4: Kousky masa naskládáme do misky a polijem marinádou. Necháme několik hodin-nejlépe přes noc v lednici odležet. Krok 5: Na pánvi si rozehřejeme olej a prsa na něm osmahneme po obou stranách dozlatova. Krok 6: Maso vyjmeme (uchováme v teple) a do výpeku přilijeme šťávu z dalšího pomeranče a zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě (asi 1dcl). Vše povaříme a nakonec přidáme plátek másla na zjemnění. Zbylý pomeranč je na ozdobu.

Zveřejněno 19. 3. 2008

Poznámka autorky lenka

Podáváme s bram. kaší, rýží nebo hranolky z trouby.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vym

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na pomerančích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vym

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Z receptu na kure na pomerancich je tento nejlepsi a asi i nejjednodussi, obrazek je nevyrazny, chybi tam barvy, coz je skoda, vysledny efekt je pak mizivy, muze spoustu lidi odradit. PS: Nemam hacky a carky na klavesnici, kdyby chtel nekdo rypat;-) Nicmene ja davam palec nahoru obrazek odpoustim:-) :yes:

K tomu příboru, já jsem pravák, ale vidličku držím v pravé a nůž v levé, takže takhle je to pro mě správně, opačně bych se nenajedla! Suše to opravdu nevypadá a mohlo by to být i mňam.

horáková 16. 3. 2010 21:52
no,tak ten obrázek je opravdu nelákavý:-((

Milá Martino, a když je dotyčná LEVÁK (třeba):-? tak jste trochu mimo ;-)

tak tohle jidlo vypada hodne suse a zde rceni prvne ji oci urcite neplati navic nuz patri na pravou stranu:no:

No no, nemyslím si to :yes:

tohle jídlo musí být děsně suché, až k udušení :no:

Tématické fráze:
kuřecí prsa na pomerančích, kureci na pomerancich, kachna na pomerančích pravý recept, jak nalozit kureci maso, kuřecí na pomeranči, kuřecí maso na pomerančích, maso na pomerancich, kuře s pomerančem, na pomerančích, kureci prsicka na pomerancich, kuřeci prsa na pomeranči, kureci platky na pomerancich, kuřecí maso na pomeranči, kuřecí plátek na pomerančích, kuře na pomerančích-recept, maso na pomeranči, naložit kuřecí maso, kuře na pomeračích, kuřecí prsa s na pomerančích, kuřecí maso s pomerančem

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř bílý, pomeranče, omáčka sojová, bazalka čerstvá, česnek, olej, solamyl, máslo

Přidat fotografie receptu