Zeleninová musaka
Tento vegetariánský pokrm si oblíbíte pro jeho bohatou chuť a jednoduchou přípravu, která využívá čerstvé sezónní suroviny, jako jsou lilky, cukety, rajčata a brambory. Zeleninová musaka je ideální volbou pro všechny, kdo hledají chutné jídlo ať už na rodinný oběd nebo večeři s přáteli.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 137 kJ / 1 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,24 g |
Tuky | 77,63 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 5,88 g |
Sůl | 14,33 g |
Sacharidy | 96,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme na sítu vypotit. Osušíme papírovou utěrkou a osmahneme na trošce oleje. Brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 2: Rajčata nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme nahrubo. Do vymazané zapékací misky dáme vrstvu brambor, mírně osolíme, opepříme, na ně přijdou plátky lilku, taky okořeníme, poklademe rajčaty, na ně položíme lístky bazalky, posypeme sýrem a zakončíme bramborami.
Krok 3: Nakonec vše zalijeme hustým jogurtem, ve kterém jsme rozmíchali vajíčka a dáme zapéct na cca 180 °C.
Zveřejněno 15. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPJY
Moje poznámka
Zeleninová musaka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RPJY
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 4 minutami
Plněné ořechy
Handour před 15 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 40 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 48 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 53 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
vegetariánská musaka,
musaka recept,
musaka,
mousaka,
mousaka recept,
musaka bez masa,
vegetariánská musaka recept,
musaka vegetariánská,
zeleninová musaca,
zelninova musaka,
zeleninová mousaka,
recept musaka balkánský sýr bez masa,
vegetariánská musaka s lilkem,
zeleninová moussaka,
zeleninova musaka s balkanskym syrem,
musaka s balkánským sýrem,
recept na vegetariánskou musaku,
mousaka bez masa,
cuketová mousaka,
musaka recepty
Suroviny:
lilek,
brambory,
rajče,
sýr balkánský,
jogurt bílý,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
bazalka čerstvá
Komentáře (8)