Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pastýřský řízek

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

George

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 10

10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 239 kJ /
3 881 kcal
Bílkoviny211,39 g
Tuky330,78 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 848 mg
Sodík 2,63 g
Sůl5,84 g
Sacharidy13,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček zbavíme kůže nakrájíme na plátky (lépe koupit vyšší, abychom měli větší plátky), naklepeme do široka a plníme směsí. Krok 2: Směs: uzenou plec nakrájíme na kostičky nebo nudličky, najemno cibuli, nastrouhaný uzený sýr, syrová vejce a smetanu. Krok 3: Směs vkládáme na plátky bůčku, plátek přeložíme na půlku, aby vznikl tvar silnějších řízků (okraje můžeme sklepnout paličkou nebo použít párátko) Krok 4: Řízky naskládáme do tukem vymazaného pekáče, mírně osolíme, poprášíme moukou a prudce zapečeme, podlijeme vodou a za občasného přelévání výpekem upečeme doměkka.

Zveřejněno 17. 7. 2010

Poznámka autora George

Přílohy: různě upravené brambory, hrách, čočka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastýřský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0p4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pastýřský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0p4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

siryana:Také ne ,ale jedině uzený a to po domácku je malý prohřešek jednou zak o Silvestru ap.:-8

Ty brďo, tolik knedlíků :-)

Tak určitě by šlo i z jiného masa, myslím že v tom problém nebude:yes:

Šlo by to udělat z vepřové plece?Bůček nekupuji.

George, pastýřský řízeček vypadá velmi dobře, kterýpak jedlík spořádá k němu těch 10 knedlíků? :-p:-);-) Posílám přídavek v podobě 8. bodíku. :yes:

:-p:-p:-p:-K

:yes:Krásně nafocený postup a dobrý receptík:-D+:yes::-p

Teda to vypada nadherne urcite udelam:-p:-p:yes::yes:

George tož vítej u nás, ;-). Moc hezké recepty;-):yes:

:yes::-K..parádní recept

Bibinka - děkuji za přivítání, narazil sem dnes náhodou na tyto stránky, tak mě hned napadlo se registrovat, snad své recepty budu doplňovat a najdu tu i spousty nápadů jak překvapit drahou polovičku:-)

Georgi, vítám tě mezi námi, v naší Topkové rodině, jíž si se právě tímto receptem stal platným členem;-)a posílil tak skupinu našich mužů. Přeju ti, aby se ti tu líbilo jako nám a našel si tu spousty inspirace:yes:
K receptu: vzhledem k 10ti bramborovým knedlíkům předpokládám, že rád jíš i vaříš;-) Recept se mi líbí a tak ti dávám 3.boda:yes:

:yes::-p

Tématické fráze:
pastyrsky veprovy rizek, smažený sýr po pastýřsku, pastýřsky sýr, pastýřský kuřecí řízek, pastířský řízek, sýr po pastýřsku, co udělat z plece, řízek z plece, patýřský řízek, pastýřské řízky, řízky z plece, uzený sýr po pastýřsku, pasýřský řízek, pastýřský kuřecí řízek,, pastýřský smažený sýr, pasrýřský řízek, veprova plec rizky, pastirsky ryzek, vepřový řízek pastýřský, smažený sýr po pastýřsku recept

Suroviny:
bůček vepřový, plec uzená, cibule, sýr uzený, vejce, smetana 12%, sůl, pepř, mouka hladká

Přidat fotografie receptu