Lasagne II.
Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsí z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a pečeme v troubě dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 224 kJ / 3 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,49 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 28,58 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 446,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme hranatější zapékací mísu anebo pekáč. Uvaříme bešamel. 2 větší lžíce másla necháme rozpustit, metličkou přimícháme 3 lžíce hladké mouky, 500-600 ml mléka, sůl, pepř, nastrouháme trochu muškátového oříšku a nakonec přisypeme sýr.
Krok 2: Stále mícháme, ale nevaříme. Druhy sýrů můžeme libovolně kombinovat.
Krok 3: Připravíme masovou směs. Jednu cibuli oloupanou a pokrájenou na kostičky osmahneme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a osmažíme. Zalijeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme.
Krok 4: Přidáme oregano, tymián, pepř, sůl.
Krok 5: Začneme vrstvit na lasagne. Začneme vrstvou bešamelu, potom rozložíme lasagne, další patro je masová směs. Na povrchu musí být pláty lasagní zasypané strouhaným sýrem.
Krok 6: Trochu ta patra přimáčkneme, aby se lasagne nasákly a změkly. Pečeme asi 30 minut při 160 °C. Pokrm by měl být zlatavý, ne spálený, pro kontrolu ho trochu propíchneme nožem a zjistíme tak, jak je měkký.
Zveřejněno 20. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Moje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 7 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Neregistrovaný před 3 minutami
Malinová marmeláda
Neregistrovaný před 4 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Markeeta před 4 minutami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Neregistrovaný před 5 minutami
Můj linecký koláč
Neregistrovaný před 13 minutami
Hrnková bábovka
Neregistrovaný před 15 minutami
Milánské rizoto s hráškem
Neregistrovaný před 15 minutami
Bramboráky
Neregistrovaný před 20 minutami
Velikonoční ovečky
Neregistrovaný před 26 minutami
Bramborová polévka s houbami
Neregistrovaný před 28 minutami
Tématické fráze:
lasagne z mletého masa,
lasagne,
lasagne s mletým masem,
mleté maso recepty,
lasagne recept,
recept na lasagne,
lasagne s mletým masem recept,
lasagne recepty,
recept lasagne,
lasagne z mletého masa recepty,
lasagne s bešamelem,
recepty lasagne,
bešamel na lasagne recept,
lasagne z mletého masa recept,
jak vrstvit lasagne,
jak uvařit lasagne,
top recepty lasagne,
recepty na lasagne,
vaření lasagní,
lasagne foto
Suroviny:
těstoviny lasagne,
maso mleté,
cibule,
česnek,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno,
tymián,
protlak rajčatový,
sýr strouhaný,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
sýr nastrouhaný
Komentáře (18)