Vánočka III.
Za starých časů se připravovaly vánočky v noci před Štědrým dnem. Avšak moderní nástroje, jako je domácí pekárna, nám usnadňují celou přípravu sváteční snídaně, a tak můžete mít klidnou noc a i skvělou snídani.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 066 kJ / 3 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,56 g |
Tuky | 111,26 g |
Vláknina | 21,75 g |
Cholesterol | 794 mg |
Sodík | 986 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 592,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pekárně nastavíme program Těsto a naskládáme všechny suroviny kromě rozinek od tekutých po sypké a necháme pekárnu pracovat. Jakmile je těsto promícháno, můžeme přidat rozinky.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat. Na pletení vánočky rozdělíme těsto na určitý počet dílů podle toho, z kolika pramenů chceme plést.
Krok 3: Upletené copy, které skládáme na sebe, vždy pomašlujeme bílkem. Můžeme přichytit špejlemi.
Krok 4: Upletenou vánočku přeneseme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem a necháme cca 40 minut vykynout.
Před pečením pak pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi. Krok 5: Pečeme prvních 5 minut při 240 °C, pak asi 30 minut na 170 °C. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.
Před pečením pak pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi. Krok 5: Pečeme prvních 5 minut při 240 °C, pak asi 30 minut na 170 °C. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.
Zveřejněno 21. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Gkq
Moje poznámka
Vánočka III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Gkq
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 44 minutami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční stromečky
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 21 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 31 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 2 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 4 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 17 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 19 hodinami
Tématické fráze:
vánočka,
nejlepší vánočka recept,
vanocka ze suseneho drozdi,
rychla vanocka,
dobrá vánočka,
recept na dobrou vánočku,
vánočka ve formě,
rychlá vánočka recept,
vánočka bez droždí,
vanočka recept,
vánočka z domácí pekárny,
nejlepší vánočka,
dobrý recept na vánočku,
dobrá vánočka recept,
dobra domaci vanočka,
recept na domácí vánočku,
jak pect vanočku ve formě,
rychlý recept na vánočku,
rychlá vánočka bez droždí,
vánočka z hladké mouky
Suroviny:
mléko,
cukr,
tuk,
vejce,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí sušené,
rozinky,
vejce,
mléko,
mandle
Komentáře (40)