Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybíz á la brusinky

Lehce pikantní rybíz á la brusinky můžeme podávat nejen společně se svíčkovou nebo podobnou omáčkou, ale skvělý bude také třeba ke kuřeti. Příprava není složitá a hotový rybíz jako brusinky není nutné ani zavařovat.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

brymi

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 011 kJ /
3 110 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy735,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stopek zbavený a opraný rybíz spaříme nálevem a scedíme. Krok 2: Do hrnce odměříme 150 ml vody, přidáme cukr, koření a rybíz. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme. Krok 3: Ještě horké plníme do čistých vyhřátých sklenic, okraje sklenic otřeme, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Jak zpracovat úrodu rybízu

Zveřejněno 22. 7. 2010

Poznámka autorky brymi

Děláme už roky a rádi si je dáváme třeba ke kuřeti, či hlívě na paprice, svíčkové na smetaně a podobným omáčkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz á la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/00jN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz á la brusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/00jN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

Katka K.:
Asi máte recht (vyjma tý želatíny:-)
Mám odzkoušen tento https://www.toprecepty.cz/recept/39660-rybiz-jako-... a je prima :yes:

Na chuť skvělé, jen mi to přijde hodně tekuté - dělám někde chybu? A to jsem dokonce omylem dala i méně vody na to vaření... Nemá se přidat nějaká želatina...?

Je mi 70 let a tento recept používám velice dlouho. Je vždy spolehlivý. :-) Ráda jsem si ho připomněla a dávám mu 10 bodíků. Po naplnění otáčím skleničky dnem vzhůru i při dělání marmelád. Jednou se mi to však nepovedlo. Zřejmě jsem použila dost staré víčko a ono po otočení sklenice víčko odskočilo, marmeláda dost vystříkla a od té doby mám mezi obočím flíček který v zimě více zčervená. Měla jsem štěstí že jsem měla brýle a to mi nejspíš zachránilo oči. Na brýle té vařicí marmelády stříklo dost. Píši Vám to jako varování, buďte opatrné.

tejaja: No, já nevím, ale 1,5 dcl a 650 gr cukru svěřit .......? Tam se vloudila asi nějaká chyba ☺:-)

Zobrazit starší odpověď

Dělám podle tohoto receptu už 3. rok a jsou vždy výborné:-p:yes: + 5

mam stejny recept a jsou vyborne....

delam cela leta ten samy postup a jsou vyborne....

Moc děkuji, stejný recept máme v kuchařce po babičce, ale nemohli jsme ho rozluštiť :-). Nejlepší je ke svíčkové :-)

Moc mě lákaly na Top uvedené recepty na rybíz jako brusinky;-)Je jich tady opravdu spoustu,člověk nechce nikoho urazit a ošidit o bodíky:-8ale tento mě zlákal také proto,že nemám rum:-DDělala jsem ze 3kg červeného rybízu,postup jsem dodržela,až na ten začátek s přelitím octové vody:-)Při plnění a sem tam olíznutí je konečný výsledek hóóódně jedlý,tak věřím,že"brusinky"trošku zrozsolovatí a+10bodík je předem dán oprávněně;-):-*

lenča:Nezavařuje,ale nezapomeň obrátit dnem vzhůru.

Tak tohle jdu zkusit poprvé... jen bych měla ještě takovou hloupou otázku: To už se potom nezavažuje, že? :-8

Nevím kde jsem udělala chybu, ale nezhoustlo mi to. Je to takový kompot, což jsem nechtěla. Chuť jsem ještě nezkoušela.

Děkuji moc za bodíky :-) já teda osobně k omáčkám, ke kterým se hodí tady tohle, můžu jíst i obyčejný domácí meruňkový džem, každý na mě nejdříve hledí co to dělám, ale pak jim to většinou taky chutná :-D

Brymi, taky jsem dělávala s maminkou a mělo to šmrnc;-)docela dobře to ty brusinky nahradí. Máš 6.boda:yes:

moc pěkné+5:yes:

Tématické fráze:
rybíz ala brusinky, rybíz jako brusinky, rybíz a la brusinky, rybíz jako brusinky recept, zavařování brusinek, brusinkový kompot z rybízu, brusinky-zavařování, rybíz ala brusinky recept, recept rybiz ala brusinky, brusinky zavařování, rybízový kompot jako brusinky, zavařování rybíz jako brusinky, brusinky-kompot, brusinky kompot, brusinky recept, zavařování rybízu, recept na rybíz ala brusinky, brusinky ke svíčkové, zavařování rybízu jako brusinky, brusinky z rybízu

Suroviny:
rybíz červený, voda, cukr krupice, koření hřebíček, skořice celá, voda, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu