Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Židovský zelný salát

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 611 kJ /
863 kcal
Bílkoviny3,90 g
Tuky36,50 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 59 mg
Sodík 371 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy125,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrouháme na tenké nudličky, promícháme s majolkou, dochutíme solí, citronem a cukrem a vmícháme rozinky. Krok 2: Salát necháme přibližně 1 hodinu v chladnu odležet, aby zelí zkřehlo a pustilo šťávu. Tekutina navlhčí také rozinky, které příjemně změknou a uvolní chuť. Krok 3: Poté znovu promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 22. 7. 2010

Poznámka autorky isindy

dietnější varianta by možná šla s jogurtem, asi bych potom vypustila citron, ale nemám vyzkoušeno, držím se osvědčené chuti, kterou Majolka® dodá...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský zelný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojWL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Židovský zelný salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ojWL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Já tam dávám pokrájené sušené švestky - bomba.:yes:

blikni, to jsem ráda, že chutná ;-) já jsem se ho kdysi naučila od maminky tehdejšího přítele, ale to byla hluboká minulost a o sušených brusinkách jsem tehdy ani neslyšela...takže se používaly rozinky (pokud se sehnaly :-D)...věřím, že s brusinkami je to také výborné :yes:

Taky jsem do tohoto salátu dala brusinky a je to luxusní :yes::yes:. Mám ho na zítra v ledničce, ale už při jeho přípravě jsem pořád ujídala, takže čekám, jak bude ještě lepší po důkladném uležení :-p:-p

spáchala jsem k dnešnímu obědu coby přílohu:yes:přidala jsem ještě brusinky:-pa taky foto;-)

rebeko, nenamáčím :-D, zelí trochu pustí vodu a zvlhčí je - a ta Majolka® taky ;-), na té fotce je to dokonce krátce po smíchání, takže jsou ještě trochu scvrklé, ale vůbec to nevadí....nejlepší je salát druhý den, ale to u nás většinou nevydrží :-p

isahu,ještě..prosím tě,ty rozinky předem nenamáčíš..třeba v rumu:-?:-D:-D:-D,nacucnou se tou Majolkou®,tak jest:-?;-)

Isahu vypadá to božsky!!:-OUrčitě vyzkouším! Bodík pro tebe!:-K:yes:

isahu,díky:-Kurčitě vyzkouším,tato kombinace chutí mi vyhovuje;-):-pvečer mě opět spadl NET:no::-//

Tak to se mi líbí moc, zelné salátky doma můžeme. Pravda je, že pokud někam patří majonéza, patří tam a hotovo. Rozhodně když se kdykoliv zamění s jogurtem, má to úplně jinou chuť a není to ono. Díky, vyzkouším, posílám bodíka:yes::-)

:-OTak pozdě večer a taková dobrota:-p;-)+1:yes:

Tématické fráze:
židovské recepty, židovský bramborový salát, zelný salát, nejlepší zelný salát, zelný salát s Majolkou®, zelný salát recept, židovskej salat, židovské brambory, židovský recept na kuře, zelný salát s brusinkami, recept zelný salát, zelný salát s s Majolkou®, zelný salát s jogurtem, židovské brambory recepty, zelny salat s citronem, zelny salát s majonézou, židovsky salát s majonézou, zelný slát, nejlepší recept na zelný salát, židovský recept

Suroviny:
zelí hlávkové, majolka, cukr, citron, rozinky, sůl

Přidat fotografie receptu