Zakysané trubičky
Kremrole se sněhem jsou klasikou, která na stole nikdy nezklame. Křehké smetanově-máslové těsto se snoubí s nadýchanou sladkou náplní z bílkového sněhu, která se rozplývá na jazyku. Dokonalá harmonie chutí, která potěší rodinu i hosty, ať už je podáváte ke kávě nebo jako slavnostní dezert.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 119 kJ / 1 702 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,02 g |
Tuky | 18,57 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 428 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 333,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ingrediencí zaděláme těsto, necháme asi 2 hodiny v ledničce odpočinout v mikrotenovém sáčku.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Trubičky si před prvním „návinem“ pomažeme tukem. Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní lehce protočit. Krok 3: Těsto po částech rozválíme na plát asi 2 mm silný a rádlem nakrájíme na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Krok 4: Natáčíme na kremrolové trubičky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10 minut.
Necháme vychladnout. Krok 5: Na sněhovou náplň rozvařte v hrnci cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, až bude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a šlehejte do úplného zchladnutí. Krok 6: Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkejte do vychladlých kremrolí. Pocukrujte moučkovým cukrem.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Trubičky si před prvním „návinem“ pomažeme tukem. Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní lehce protočit. Krok 3: Těsto po částech rozválíme na plát asi 2 mm silný a rádlem nakrájíme na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Krok 4: Natáčíme na kremrolové trubičky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10 minut.
Necháme vychladnout. Krok 5: Na sněhovou náplň rozvařte v hrnci cukr s trochou studené vody. Potom začněte šlehat bílky a postupně k nim přilévejte a zašlehávejte horký cukrový rozvar. Šlehejte, až bude sníh tuhý, pak přilijte citronovou šťávu a šlehejte do úplného zchladnutí. Krok 6: Sníh potom přesuňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkejte do vychladlých kremrolí. Pocukrujte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 25. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakysané trubičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l2y1
Moje poznámka
Zakysané trubičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l2y1
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 12 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 31 minutami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 1 hodinou
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 2 hodinami
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 2 hodinami
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 2 hodinami
Biskupský beránek
Birdmann před 3 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Sluncejasne před 3 hodinami
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
veronika_straka před 4 hodinami
Velikonoční mini mazance
veronika_straka před 4 hodinami
Tématické fráze:
trubičky ze zakysane smetany,
kremrole ze zakysané smetany,
prozeny.cz recepty,
domácí kremrole ze zakysané smetany,
jana sýkorová recepty,
trubičky se zakysané smetany,
recept na trubicky ze zakysane smetany,
trubičky se zakysanou smetanou,
trubičky,
recepty jany sýkorové,
kremrolové trubičky,
recepty jana sykorova,
smetanove trubičky,
vánoční cukroví recepty s fotkou trubicky,
domácí kremrole se zakysané smetany,
trubičky ze zakysné smetany,
recepty.cz trubičky ze zakysané smetany,
prozeny.cz,
vanocni recepty od jany sykorove,
truničky ze zakysané smetany
Suroviny:
máslo,
smetana zakysaná,
žloutek,
mouka hladká,
bílek,
cukr písek,
šťáva citronová,
voda
Komentáře (18)