Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangasius v cuketovém hnízdě

Pangasius zachutná i těm, kteří obyčejně rybímu masu moc neholdují, neboť postrádá typický rybí zápach a navíc je jeho maso bohaté na bílkoviny. V létě jej můžete připravit na cuketovém hnízdě, s restovanými rajčátky.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie76 kJ /
18 kcal
Bílkoviny0,80 g
Tuky0,10 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu a tykev omyjeme a škrabkou na brambory (nebo kráječem na sýr) nakrájíme dlouhé tenké plátky i se slupkou. Cherry rajčátka omyjeme a rozkrojíme na polovinu. Krok 2: Na grilovací pánev dáme kvalitní olej, necháme rozpálit, vložíme snítku rozmarýnu a tenké plátky z cukety a tykve. Krok 3: Maso necháme lehce povolit (např. v mikrovlnce), okořeníme česnekem, solí, pokapeme citronem a vložíme na rozpálenou pánev k cuketám. Krok 4: Cukety obracíme a postupně vyndáme na savý ubrousek. Vložíme opéct cherry rajčátka. Maso opečeme zprudka z obou stran, cca 2 minuty z každé strany. Krok 5: Na talíři uděláme hnízdo z grilovaných cuket, navrch položíme pangase a přidáme rajčata, ozdobíme trochou tatarky nebo jiného dipu.

TIP: Desatero na téma grilování ryb

Zveřejněno 26. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius v cuketovém hnízdě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PzkA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangasius v cuketovém hnízdě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PzkA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ivanko to vypadá naprosto skvěle!!!:-p:-O Nádherné fotky!:-K Zasloužený bodík pro tebe!!!:yes::-*

Ivo,jako vždy krásný receptík rychlý na přípravu,pangase můžu to mám ráda.vyzkouším;-)+1:yes:akorát nemám tu důležitou věc grilovací pánev,snad se mi to povede i tak.;-)

Jani, to nevím, u nás se v Penny válela u cuket...taky jsou koukala jak puk...;-) tak jsem ji hned musela prubnout...:-8

Nádhera, jen tu žlutou tykev asi neseženu:-/:yes:

Jů Ivčo tak to vypadá dost dobře.Na mou dietu jako stvořené děkuji a ukládám:-Kjo a bodíka posílám:-K

Elizo, to je samozřejmě na každém ;-), tyto filety byly dost nízké a ta pánev, když se rozpálí, tak jede jak ďábel :yes: Maso krásně lístkovalo, určitě nebylo takové to uvařené bláto...a na tu tykev jsem dnes narazila náhodou, je výborná :yes:

Recept se mi líbí, jen pangase opékám podstatně déle, vždycky mi připadal uvnitř jako nedopečené bláto a syrový a pak to nikdo nechtěl. Čtyři minuty by u nás neobstály, rozhodně tak nejmíň celkově deset minut. Jinak tenké plátky cukety jsou super, tykev jsem zatím nikdy nezkoušela. Tak to nespíš budu muset napravit...;-):-)

Ivo - v Praze bydlím od vás co by kamenem dohodil - tak tedy je rozhodnuto - jsem u vás na stravu;-):-)):-))+

NO TÉÉÉDA úžasnééééééééé:yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pangas cuketa, pangácius recepty z cukety, filé na cuketovém hnízdě, recepty treska v cuketovém plátku, recept pangas cuketa, pangasius recepty, recepty z pangase, recept ryba cuketa, recepty zuketa pangas, pangasius cuketa rajče, filet pangas cuketa, pangas chuť po blátě, cuketa rajčata pangas, cuketa pangas, pangasius citrón cuketa, hlíva pangasius recept

Suroviny:
filety ryby pangasius, cuketa, žlutá cuketa, olej, sůl, šťáva citronová, česnek granulovaný, rozmarýn, rajče cherry, tatarská omáčka

Přidat fotografie receptu