Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Radouňský flamendr

Pikantní masová směs se zeleninou je dochucená worcesterem, kečupem a křenem. Milovníci ostrých jídel mohou přidat ještě nadrobno nakrájenou feferonku. Flamendra podáváme s rýží, bramborami nebo s krajícem čerstvého chleba.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 666 kJ /
876 kcal
Bílkoviny130,67 g
Tuky20,13 g
Vláknina14,05 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 803 mg
Sůl2,23 g
Sacharidy39,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na proužky, osolíme, přidáme pepř, pár kapek oleje, promícháme a necháme chvíli odpočinout. Krok 2: Mezitím oloupeme cibule a nakrájíme na kolečka, z paprik vykrojíme jadřince a nakrájíme na proužky, lahůdkovou cibulku na kolečka, křen nastrouháme a feferonku nakrájíme na drobno. Krok 3: Na pánvi zprudka opečeme na rozpáleném oleji maso, pak přidáme nakrájené cibule a dusíme ve vlastní šťávě do doby, než cibule zesklovatí. Krok 4: Pak dochutíme worcesterem, kečupem, křenem, přidáme trochu vody (ne moc, jen na šťávu, nikoliv omáčku) a dosolíme.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 27. 7. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Flamendr je hodně pikantní, my nemáme moc rádi ostrá jídla, tak ho dělám bez feferonky. Recept mírně i s názvem pozměněný a inspiroval mě recept od hlasatelky Mileny Vostřákové (Letenský flamendr).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Radouňský flamendr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RkY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Radouňský flamendr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dobrý recept, vařím už poněkolikáté.

Děkuji za recept. Dnes vyzkoušeno, sklidilo úspěch a nevařila jsem naposledy :-)

jitkahot: Jituš, děkuji, jsem ráda, že chutnalo :yes:

;-(

Já jsem ještě kousek dál,z Kostelní:-)

Ivanko(neregistrovaná), ty jsi odtud:-? z Dolní:-Da je jich i s Radouňkou pět.;-)

A která ze čtyř Radouní to je?;-)

Ivanko(neregistrovaná), je to pojmenovaný po naší vesničce:-D

Chtěla bych se zeptat odkud se vzalo to jméno \"Radouňský\".Děkuju.

Jani, my si to přeložíme, neboj-taky by to mohla být faraonka:-D

Já se dívám, co dělám za děsné překlepy..:-S fafaronku, faferonku.. holky trpělivost, dělají se mi nové brýle:-!:-)):-D:-))

A to já bych si feferonku dala, miluji ostré, třebaže moc nesmím;-) Zakázaného chleba...:-D Bibi, plusík!!:-p:yes:

Bibinko to vypadá opravdu mnamkově!!!:-p:-8Bodík pro tebe!:-K:yes:

Bibinko to se mi zamlouvá:-D:yes:jistě to bude dobré:-ptaké nemám ráda ostré,tak to udělám bez feferonky:-)):yes:+

Bibi,pěkný receptík,ten si zaslouží vyzkoušet.;-):-K+1:yes:

Tématické fráze:
flamendr z vepřového masa, flamendr, veprovy flamendr, flamendr recept, vepřový flamendr recept, recept na flamendr z vepřového masa, recept na flamendr, flamendr recepty, recept flamendr, letenský flamendr, recepty flamendr, pikantní flamendr, recept na flamendra, vepřový flamendr recepty, flamedr, pravy flamendr, jidlo flamendr, vepřoví flamendr, veprove maso flamendr, flamendr vepřový

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, cibulka lahůdková, omáčka worcesterová, kečup sladký, křen, feferonka, pepř mletý, olej, sůl

Přidat fotografie receptu