Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na žampionech

Jednoduchý a chutný oběd, který snadno připravíme z vepřové kýty a žampionů. Maso nejdříve orestujeme a poté dusíme do měkka. Omáčku se žampiony zahustíme jíškou a podáváme s rýží.

Hodnocení receptu je 4,6 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min + marinování masa

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava, + marinování masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 553 kJ /
1 327 kcal
Bílkoviny224,98 g
Tuky33,17 g
Vláknina24,20 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 566 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy21,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Takto připravené plátky masa potřeme marinádou „Pečené maso“, přičemž na 1 kg masa použijeme polovinu sáčku. Maso necháme v chladu odležet. Krok 2: Žampiony nakrájíme na silnější plátky, pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly a na troše másla je lehce podusíme. Krok 3: Plátky masa orestujeme na pánvičce v trošce oleje, aby se maso hezky zatáhlo a nemuselo dlouho dusit. Krok 4: V hrnci na oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme opečené plátky masa a podušené krájené žampiony. Podlijeme lehce vývarem (nebo vodou s kostkou masoxu), a to tak, aby maso nebylo zcela ponořeno a dusíme cca 60 minut. Krok 5: Poté co je maso krásně měkké, zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Krok 6: Podáváme s rýží.

Jak připravit přílohovou rýži

Zveřejněno 31. 7. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnok

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnok

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

jsem se zasmál, myslel jsem, že negativ reakce jsou jenom na těch blábol serverech a ne na receptech; nechápu Anna Kocikova a maryge. Ale k věci.

Omylem ráno rozmrazená vepřová kýta místo kuřecího; jsem total debil amatér a tu kýtu jsem nikdy nedělal; panika, internet a tento recept nejjednodušší; je mi ukradeno (Anna Kocikova) jestli oprásknut a postnut zde - našel jsem ho zde a potřeboval ho jako sůl. Ano, máte na vaší stránce lákavější recept, kýta na divoko, ale při představě, co všechno dle receptu musím jít koupit a pochopit co to je a jestli to vůbec v mé místní sámošce mají, jsem to vzdal :)

Poznámka1 pro retardované jako jsem já: tekutou marinádu s názvem "Pečené maso" jsem nenašel ani v místní sámošce ani v Albertovi; v zoufalosti jsem vzal produkt s názvem "Tekutá Marináda Kuře" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Grilovaná krkovice v marinádě". Další výrobek "Tekutá Marináda Krkovička" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Kuřecí prsa marinovaná se smetanou". Tož jsem z toho jelen. Zdá se, že hlavní je to maso v něčem vymáchat :)

Poznámka2 pro retardované jako jsem já: plátky masa se mají orestovat - pokusil jsem se, ale asi nepochopil co to restování znamená, protože pak se mají dusit dle receptu 30 minut...no musel jsem tak 90 minut...jsou dva důvody: měl jsem smůlu, že jsem koupil starou svini anebo neumím vařit...spíše to druhé :)

pane bože, ještě že je zde možnost dodatečné editace, na to hlavní jsem zapomněl: konec dobrý, všechno dobré, nakonec to rodinným členům chutnalo! a oni neměli potřebu se ke mně chovat diplomaticky! :)

Obrovská mňamka - moc jsme si pochutnali !!!! :yes: Snědlo se vše bohužel dříve než jsem stačila vytáhnout foťák takže nafotím příště ;-) DOPORUČUJI !!!!!

Otto tu tekutou marinádu „Pečené maso“ jsem ještě neviděla. Musím po ní mrknout. Určitě dodá jídlu skvělou chuť;-) Fotky jsou bezvadné:yes:

Otíku, znám, dělám a je to výborný, teda my to máme v oblibě, někdy s čerstvými houbami-to chutná ještě lépe a ty máš 3.bod:yes:

Aničko, taky moc nerozumím? Otto, moc hezké, třebaže to tady máme povíckrát;-)

Nechápu;-(;-(;-(

maryge: ???

Zobrazit starší odpověď

oto:-Opromiň,ty si myslíš,že toto je něco,co jsi vynalezl:-O
V tom případě dávám něco,co máš jako kuřecí:-O;-)

Tématické fráze:
vepřové na žampionech, vepřová kýta, jak dlouho dusit zampiony, jak dlouho vařit žampiony, jak dlouho dusit vepřové maso, vepřová kýta se žampiony, vepřová kýta na houbách, vepřová na žampionech, jak dlouho dusit veprove, vepřové maso na žampionech, veprova kyta recepty, vepřová kýta žampiony, jak dlouho vařit vepřové maso, recepty z vepřové kýty, co varit z veprove kyty, vepřová kýta recept, recept vepřové na žampionech, co vařit z kyty, recept na veprovou kytu, vepřové na žampionech recept

Suroviny:
kýta vepřová, žampióny, marináda pečené maso, cibule, olej, máslo, jíška tmavá instantní, vývar masový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu