Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolkový pekáček

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 009 kJ /
958 kcal
Bílkoviny110,00 g
Tuky17,36 g
Vláknina59,60 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy68,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lusky očistíme, umyjeme, pokrájame, povaríme v slanej vode. Krok 2: Na oleji speníme cibuľu, pridáme mäso, varechou rozdrobíme, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak, opekáme. Krok 3: Pekáč vystelieme pečiacim papierom, rozprestrieme polovicu fazuliek, na to mäso, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, poukladáme kolieska paradajok, osolíme. Krok 4: Zakryjeme druhou polovicou fazuliek, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka a osolili. Krok 5: Zapekáme asi 45 min. pri 200 stupňoch, z toho polovičný čas pod alobalom.

Zveřejněno 3. 8. 2010

Poznámka autora magdalenka

Príloha - varené zemiaky s maslom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolkový pekáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27Zz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolkový pekáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27Zz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

K tomuhle přidávám i libeček, jinak :-p:-p:-p

Děkuji za odpověď a inspiraci - určitě využiji! :-)

Nadka, ak varím menšie množstvo zemiakov, luskov, brokolicu, karfiol , hocičo...umytú zeleninu, mokrú dám na jenské sklo - misa, tanier a pod., prekryjem mikroténovou fóliou, poprepichujem ju a vlním na plný výkon. Doba - podľa tvrdosti zeleniny, ale aj množstva zeleniny. Uvarenosť skúšam vždy po 5 minútach, vždy sa čas "varu" dá pridať. Nevyvaria sa mi žiadne vitamíny do vody a napr. brokolica má peknú farbu.
Zdravím!

"magdalenko", vzhledem k tomu, že proti mikrovlnce osobně nic nemám - právě naopak, zajímalo by mne zmíněné rychlé a jednoduché vaření fazolek v MT, podělíte se o postup? Děkuji!

Fazolky já mohu, bodík tobě Magdalenko:yes:

No paráda :-p:yes:

:yes::yes:+4

Mne už dieťa brble, že máme stále fazuľky...ale manžel si dal bez zemiakov, že si nebude kaziť chuť...
A fazuľky som varila v mikrovlnke, ide to rýchlo a jednoducho a nemusím umyť hrnce a sito...do postupu som to neuviedla, lebo nie každý má rád mikrovlnku.
A ešte to ide aj s vajcami natvrdo - miesto mäsa, iba kolieska na lusky uložiť a potom normálne podľa postupu.
Ďakujem za záujem!

Magdalenko;-)máš krásný postup-že to není taková míchanice:-Oto můžu také:-p+2:yes:

Ode mne druhá, fazolky my můžeme kdekoliv a kdykoliv:-p:yes:

Magdalenko:-) to můžu:-p.První boďka letí;-).

Tématické fráze:
fazolkovy hrnec, brokolica mlete maso recepty

Suroviny:
fazolky zelené, maso, olej, cibule bílá, česnek, nať petrželová, sůl,

Přidat fotografie receptu