Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 34 273 kJ / 8 192 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,07 g |
Tuky | 355,76 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 4,41 g |
Sacharidy | 1 083,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120 g). Krok 2: V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Krok 3: Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Krok 4: Přidáme kokos. Krok 5: Nakonec vmícháme sníh. Krok 6: Formu vymažeme sádlem a dáme na chvilku ztuhnout do lednice. Poté do formy nalijeme těsto. Krok 7: Pečeme v předem vyhřáté troubě. Krok 8: Krém - Máslo pokojové teploty ušleháme s den dopředu uvařeným pudinkem, cukrem a rozpuštěným ztuženým pokrmovým tukem. Vyšleháme pěkně do hladka a nakonec lehce vmícháme mleté kokos. Krok 9: Potahovací hmota:
Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko.
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120 g). Krok 2: V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Krok 3: Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Krok 4: Přidáme kokos. Krok 5: Nakonec vmícháme sníh. Krok 6: Formu vymažeme sádlem a dáme na chvilku ztuhnout do lednice. Poté do formy nalijeme těsto. Krok 7: Pečeme v předem vyhřáté troubě. Krok 8: Krém - Máslo pokojové teploty ušleháme s den dopředu uvařeným pudinkem, cukrem a rozpuštěným ztuženým pokrmovým tukem. Vyšleháme pěkně do hladka a nakonec lehce vmícháme mleté kokos. Krok 9: Potahovací hmota:
Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko.
Zveřejněno 4. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dětský dort s beruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oj1B
Moje poznámka
Dětský dort s beruškami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oj1B
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 1 hodinou
Palačinky v troubě
Přidáno před 2 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 4 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 4 hodinami
Nádivka ze strouhanky
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 32 minutami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 37 minutami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 57 minutami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 1 hodinou
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 2 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 2 hodinami
Kokosová buchta, politá smetanou
AnnaGrabmylerova před 3 hodinami
Věnečky
jana.smajclova před 3 hodinami
Fazolky v sýrové omáčce
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
dětský dort recept,
jak ozdobit dětský dort,
dětské dorty fotky,
dětský dort s beruškou,
dětské dorty recepty,
dort s beruškou,
fotky dětských dortu,
dětské dorty olomouc,
recepty na detské dorty,
dětský dort,
nápady na dětské dorty,
recept dětský dort,
recept na dětský dort,
jak upéct dětský dort,
jak vyrobit dětský dort,
obrázky dětských dortů,
dětské dorty obrázky,
dětské dorty recept,
detske dorty s beruskou,
jak vyrobit dort
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
kokos,
máslo,
pudink,
cukr moučkový,
kokos,
tuk,
cukr,
mléko sušené,
sirup pšeničný,
tresť,
voda
Komentáře (22)