Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou

Pokud vlastníte pekárnu a hledáte recept na nejlepší chleba, právě jste ho našli! Úžasně vláčný díky podmáslí a voňavý po kmínu, tak přesně takový tento chleba je. Nejlepší je s tvarohovou pomazánkou nebo domácím uzeným. Díky možnosti odloženého startu můžete mít teplý chléb přímo k snídani.

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mourynka

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min + doba dle programu pekárny

15 min (15 min příprava, + doba dle programu pekárny)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 588 kJ /
2 292 kcal
Bílkoviny73,72 g
Tuky40,98 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 6,74 g
Sůl16,18 g
Sacharidy395,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku přesejeme, aby byl chléb pěkně nadýchaný. Krok 2: Do pekárny nasypeme přesátou mouku, cukr, kmín, sušené droždí, přidáme podmáslí, mléko, olej, ocet a sůl. Krok 3: Pekárnu zapneme na základní program, zvolíme velikost II (750 gramů) a tmavou kůrku.

Zveřejněno 5. 8. 2010

Poznámka autora mourynka

Tip: Doporučuji dát si tu námahu a přesypat si mouku přes síto. Mouka se provzdušní a chlebík bude nadýchaný. Chleba je skvělý i na druhý den ( neztvrdne).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RDK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RDK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Moc děkuji za tento recept. Chleba je dokonalý. Včera večer dopečen a už se dělá další. Okamžitě padl za vlast. Je výborný!!! <3:yes::yes::yes::yes::yes:

Super recept! Nic jsem neměnila. Dnes jsem upekla podruhé. Maximální spokojenost! Děkuji!

Dala jsem 380g chlebove,120g zitne a 60g spaldove a 400ml podmasli a zbytek mleko a vypada uzasne.Uz se tesim na ochutnani:-D:yes:

Andrea Brožová 13. 4. 2017 17:49
opravdu vynikajici chlebik. akorat davam jen 2 lzicky soli. Zda se mi zbytecne presoleny<3

ja teda peciem chleby malokedy, ale ked uz..tak jedine podmaslovy...:yes:

tak tady je,krasavec:-8ještě bych do názvu dopsala voňavý:-8dala jsem místo kmínu chlebové koření..je výborný:yes:výsledek-viz foto;-)za recept díky:-K
P.S.neměla jsem sušené droždí,dala jsem 14g čerstvého;-)

Olčo děkuji zkuz, je báječný.
:-p;-)

Cathleen dobře, až budu zase péct odměřím. Děkuji.

Finnetko nezkoušela, ale musí být parádní.

Podobný recept je z domacipekarny.cz rebeko

Vypadá nádherně a nadýchaně!!!:-p:-p +1:yes::yes:

Připadá mi, že je tam strašně moc tekutin, těsto musí být řidší. Pokud mouku pokaždé dosypáváš, měla bys ji odměřit a do receptu dopsat. :-)Ne každý, kdo tvůj chlebík bude chtít zkusit, je v pečení zběhlý a pak přidá mouky buď moc a chlebík je tvrdší, tužší, těžší...nebo naopak málo a vyjde mu ušák. ;-)
A fotečku máš fakt nádhernou!:yes::yes:

už jsi zkoušela upéct tenhle chleba jako ošatkový? nebo jen v pekárně?

Super chleba!!:-p:yes:

to je Receptů cz,ne:-?;-)znám,dělám,je výborný:-p:yes:máš boda i za krásné foto:-K

Tématické fráze:
podmáslový chléb, domaci podmaslovy chleba, recept na podmaslovy chleb, podmaslovy chleb bez droždí, podmáslový chleba, domácí podmáslový chléb, podmáslový chléb z domácí pekárny, podmaslovy chleb recept, nadýchaný chléb z domácí pekárny, nadychany domaci chleb, nadýchaný domácí chleba, nadýchaný chléb z pekárny, nadychaný chleba z domací pekarny, nadýchaný chleba z pekárny, podmaslovy chleba z domácí pekárny, domaci nadychany chléb, domácí nadýchaný chleba, chleb z podmáslí, podmaslový chleb v domaci pekarne, chleba z podmáslí

Suroviny:
podmáslí, mléko, olej, ocet, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, cukr, kmín drcený, droždí sušené, sůl

Přidat fotografie receptu