Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Creme fraiche (krém freš)

Crème fraîche pochází z Francie a vyrábí se tradičně z kravského mléka. Má nižší podíl laktózy, takže je lehce stravitelný. Vy si jej můžete snadno připravit i doma, a to jen ze dvou surovin. Použít jej pak můžete do polévek, omáček nebo na salát.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Klariska Klariska

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min 24 hodin

5 min (5 min příprava, 24 hodin)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 694 kJ /
644 kcal
Bílkoviny6,42 g
Tuky65,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 217 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,22 g
Sacharidy8,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu nalijeme do misky a vmícháme do ní podmáslí. Krok 2: Zakryjeme talířkem nebo potravinářskou fólií a necháme 24 hodin pracovat při pokojové teplotě. Krok 3: Výsledek je nejvíc podobný zakysané smetaně, ale dá se vyšlehat a díky vysokému obsahu tuku se nesráží při tepelné úpravě, takže se hodí i do polévek a omáček.

TIP: Top 7: Nejlepší omáčky naší kuchyně

Zveřejněno 6. 8. 2010

Poznámka autorky Klariska

Recept jsem našla na http://www.cuketka.cz/?p=728

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Creme fraiche (krém freš)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x233

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Creme fraiche (krém freš)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x233

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Marie64: Že by ani v jednom z těchto obchodů podmáslí neměli se mi nezdá, je to běžná věc. Kefír jsem nezkoušela a co to udělá netuším. Jestli budete mít odvahu to zkusit, dejte pak prosím vědět, jak to dopadlo ;).

Klariska:Dobrý den.Mám recept na lasaně,kde se místo bešamelu používá creme fraiche.Šlo by místo podmáslí dát kefír?Podmáslí u nás totiž nemají.(Lidl,Penny)

Petře, děkuji za otázku, doplnila jsem do receptu množství smetany 215g :). CF ještě trochu zhoustne po vychlazení, ale i tak zůstane řidší než zakysaná smetana :-).

ten "kelímek smetany ke šlehání" má mít jaký obsah? zkusil jsem to z 250ml krabičky 33% smetany + 2 PL lžíce podmáslí a po 28 h se udělala nahoře taková hustá krusta a pod tím to bylo řidší, tak jsem to promíchal a je to teda o poznání řidší než koupená zakysaná smetana. a chutná to dost po té šlehačce. je to tak správně? créme fraiche jsem totiž nikdy nejedl.

dobrá kombinace a super na dorty a řezy:-p , osobně když udělám cokoliv z CF tak to nejde ani do lednice a je to pryč než se otočíš, největší úspěch ale maj jahody s trochou cukru a citronovou štávou:-8

Díky za fotku Ani, jsem ráda, že chutnalo :).

Je to úžasný receptík:-O;-)V sobotu jsem udělala a v neděli použila do nastrouhaného a ze šťávy vymačkaného okurku,který dělávám s bílým jogurtem.Ta chuť byla opravdu znát:-p
Děkuji:-Ka posílám bodík+1:yes::yes:přiložené foto mohu vymazat,pokud se nebude hodit:-)

Já z přesně stejného Creme fraiche dělala klasický nepečený dort - piškoty, nakrájené broskve a právě creme fraiche a bylo to vynikající. Normálně používám kombinaci 1 vyšlehaná šlehačka + 2 zakysané smetany. Tohle je hodně hodně podobné:-)

Jenny a Drobku, v létě jím medem oslazené creme fraiche s vychlazeným ovocem. Takže bych se nebála ani nepečených dortů, ale ozkoušeno nemám.

+1 já dělávám i ze šlehačky a kysané smetany a jím to klidně i jen tak lžičkou :-D

to se musí vyzkoušet:-!:yes:

:yes::yes:+8

Drobek:dík za radu,nedočetla jsem až do konce,už to vidím,že se to hodí do polévek a omáček...škoda,vypadá to dobře...:no:
no,jo...Pejsek a Kočička...:-D:-))

super :yes:

:-p:yes:

Jenny, šlo, vzpomeň na pejska s kočičkou, jak pekli dort;-).
Ale vážně, je to nakyslé, a to by asi nechutnalo, i když to vypadá jako našlehaná šlehačka.;-)

šlo by to i na dorty???bodík:yes::yes:

Suprovka bodik leti, sam ho velmi casto pouzivam.

:-) Hm, vůbec mně nenapadlo, že by creme fraiche někdo mohl neznat. Ale je to tak, dobře že jsi sem recept dala. U nás v Americku k nedostání a tak si ho děláme pořád. A jde to dobře i z obyčejného plnotučného a sour cream, teda zakysaná šlehačka. Ono to co do obsahu tuku vyjde nakonec nastejno. No a když nám zbyde, šup s ním do plátýnka a je z toho přímo lahůdkový tvaroh.:-p
Dobrou chuť všem, Kláře pochvalu bod.:-K

Tématické fráze:
creme fresch, krem fresch, creme freiche, cream fresh recept, crém fresch, krémfreš, cream fraiche, freš, creme-fraiche, fresch krém, recept créme fraîche, kremfresh, co je cream fresh, co je to freš, fresch creme, kremfresch, cream fresch, čteme fraiche, fresch recepty, krém freiche

Suroviny:
smetana ke šlehání, podmáslí

Přidat fotografie receptu