Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rybí karbenátky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku. Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat - nemusíte mít strach, když tam zůstane nějaká ta kostička - v nálevu se dokonale rozloží a ve finále žádnou nenajdete. Krok 2: Na 2 kg ryb dávám 1 kg masové směsi na karbenátky, 2 vejce. Krok 3: Namleté ryby smícháme s masovou směsí, vejcem a ostatním kořením. Dosolit dle chuti. Krok 4: Z připravené směsi dělám kuličky, šulky, nebo karbenátky, které obalím ve strouhance a usmažím ve fritovacím hrnci. Krok 5: Nechám vychladnout a mezitím si připravím nálev - podle návodu z Deka (jako nálev na okurky). Krok 6: Do vymytých sklenic na zašroubování skládám vychladlé karbenátky, zaleju horkým nálevem tak, aby karbenátky byly ponořené, pevně uzavřu víčko a otočím dnem nahoru. Takto otočené nechám do vychladnutí. Krok 7: Karbenátky se nechají 3 - 4 týdny uležet ve spíži a pak už můžete hodovat.

Zveřejněno 6. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rybí karbenátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0jY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rybí karbenátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E0jY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Já z té karbanátkové hmoty uválím testo 1.5 - 2cm silné a sklenící
ve které budou naloženy vykrajuji. Vzduch ve sklenici karbanátek vytlačí a velikost karbanátků je přesně taková, aby se tam pak pěkně po upečení naskládaly :-):-p:yes:

Bavlnko, moc tímto děkuju za rybí dárek, posílám bodík a obrázky:-K:-)
a aby nedošlo k omylu.. to je dílo Haničky, moje jen foto a plný břich:-8 ale nesníst, by byl hřích:-D:-D:yes::yes:
výborné, v žovotě jsem rybí karboše nejedla a je to lahoda:-p
Hani, díky:-K

zbožňuju rybí karbenátky a tyhle vyzkouším:yes: bodíka a chvála ;-)

Haničko:-Obod už tam je:-))jsem hlava děravá:-DNo a teď mi nezbývá,než čekat na větší přísun ryb;-):-))

Aničko...má to podobnou chuť jako pečenáče:yes:

Jestli toto chutná jako pečenáče,které máme doma moc rádi a v obchodě jsou celkem drahé;-),tak ukládám abodík posílám už teď:-p+:yes::yes:

Veliká mňamka...:-p:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
rybi karbenatky, domaci karbanatky, rybí karbanátky, karbenátky, domácí rybí karbanátky, ryby karbenatky, karas recepty, rybí karbanátky recept, rybí karbenátky recept, karas recept, rybí karbanátky v nálevu, domácí karbanátky recept, rybí karbanátky z cejna, rybí karbenátek, rybí karbose, karbanátky z cejna, karbanátky z karase, karbenatky recepty, recepty karas, karbenatky z cejna

Suroviny:
ryba, maso mleté mix, vejce, kmín drcený, sůl, pepř, majoránka, česnek, koření na ryby, strouhanka, olej, ocet, deko

Přidat fotografie receptu