Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klášterní rohlíčky

Vynikající ořechové rohlíčky, máčené v čokoládě a oříšcích, krásně ozdobí váš podnos s cukrovím. Jsou tak křehké, že se vám doslova rozplynou na jazyku, a sladké jsou tak akorát. Upečte letos i tyto rohlíčky a nebudete zklamaní.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka B

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min + odležení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, + odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 672 kJ /
3 029 kcal
Bílkoviny56,21 g
Tuky196,35 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 681 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy251,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prosátou mouku v míse smícháme s mletými ořechy. Přidáme změklé máslo cukr a žloutky a vypracujeme hladké těsto. Krok 2: S těstem můžeme pracovat hned a nebo jej zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici 24 hodin odležet. Krok 3: Z těsta vytvoříme váleček a postupně z něj ukrajujeme stejně velké kousky. Tvarujeme z nich rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Troubu vyhřejeme na 200 °C a rohlíčky pečeme asi 10-15 minut. Krok 5: Rohlíčky jsou po upečení světlé a velmi křehké. Po vychladnutí máčíme jejich konce v čokoládě a oříšcích.

Zveřejněno 7. 8. 2010

Poznámka autorky Jitka B

Recept jsem našla ve Vánočním pečivu na poslední chvíli (autor Jarmila Mandžuková) a také v Levných receptech - vánoční vydání - už více jak před deseti lety a trochu jsem si ho upravila. Je to nejoblíbenější pečené cukroví mého manžela, který je výrazně "masový" typ.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klášterní rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZzJw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klášterní rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZzJw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Jitka, ja ďakujem za recept, s cestom sa výborne pracuje, rohlíčky boli hotové raz - dva. A chutia ;-):yes:
+ 3

Děkuji Tejaje za krásné fotky :yes:. Letos už jsem sice rohlíčky upekla, ale ještě nemáčela a fotky z pečení jsem nepořizovala, takže děkuji moc. ;-)

Rohlíčky jsou měkké ihned po upečení, jsou spíš křehké, takže se nemusí péci předem. Ale pokud se nesní, tak vydrží vláčné poměrně dlouho. ;-)

ahoj měla bych takovou začátečnickou otázku :D jak dlouho před Vánoci dělat... tedy jestli je třeba nějakej čas na rozležení nebo tak :D. Díky

:yes::yes: než se nadějeme,Vánoce jsou tu...:-));-)

Jituš, recept se mi moc líbí, ale asi bych ho taky raději dělala na Vánoce. Uložím si ho a uvidíme, kdo bude rychlejší;-)

Tématické fráze:
vánoční cukroví klášterní rohlíčky, klášterní řezy, klasterni cukrovi, cukroví recepty a foto, recepty na vánoční cukroví s foto, klášterní ořechové rohlíčky, cukroví klášterní rohlíčky, klasterni rohlicky vanocni cukrovi, klašterni cukrovy, klasternirohlicky, jak urychlit rozlezeni cukroví, rohlíčky, klášterní vanilkové rohlíčky, vánoční cukroví plněné rohlíčky, pařížské rohlíčky světlé, recepty na vánoční cukroví klášterní rohlíčky, klášterní rohlíčky plněné krémem, vanilkové rohlíčky recept, recept na vanilkové rohlíčky, vanocni cukrovi recepty+foto

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, poleva čokoládová, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu