Postup přípravy
Krok 1: Vyfiletovaného amura naporcujeme, nasolíme a nakmínujeme, pokapeme citrónem a necháme 1/2 hodiny odležet.
Krok 2: Mezitím si uvaříme čočku - neměla by být rozvařená, ale spíš tvrdší jako na čočkový salát.
Krok 3: Čočku zahustíme zakysanou smetanou, ve které rozmícháme trochu hladké mouky.
Krok 4: Amura opečeme na oleji z obou stran. Jako přílohu podáváme šťouchané brambory.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Amur s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0lP
Moje poznámka
Amur s čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0lP
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 20 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 minutou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 15 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 40 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 59 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 3 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 4 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 4 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 6 hodinami
Tématické fráze:
šťouchané brambory recept,
ryba s čočkou,
amur,
amur recepty,
recept na amura,
amur brambory cocka,
ryba s čočkou recept,
amur recept,
recepty s čočkou,
vánoční amur,
salát z amura,
recepty amur,
recept ryba s čočkou,
brambory s čočkou,
stouchané brambory recept,
bio recepty z ryb,
čočka recept,
čočka recepty,
recepty z amura,
amur polévka
Suroviny:
amur,
sůl,
kmín celý,
citron,
čočka,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
olej,
brambory
Komentáře (3)