Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové cukroví

Zvenku křupavé, uvnitř vláčné - to je nadýchané sněhové cukroví. Může být jen tak samotné nebo třeba s oříšky, kokosem či máčené v čokoládě. Provoní dům a ozdobí každý vánoční stůl i rodinné oslavy.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 424 kJ /
1 058 kcal
Bílkoviny13,20 g
Tuky0,13 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 264 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy250,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr krystal a vše šleháme nad párou, až je sníh tuhý. Krok 2: Sníh naplníme do cukrářského pytlíku a děláme pusinky na pečicí plech. Krok 3: Do části sněhu můžeme před plněním do cukrářského pytlíku přidat kokos nebo tvarovat ze sněhu rohlíčky a obalovat je v nasekaných oříšcích. Krok 4: Vše sušíme v troubě při cca 80-100 °C zhruba 30-60 minut (záleží podle trouby a teploty).

TIP: Jak na sněhové cukroví z bílků

Zveřejněno 7. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngpW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílkové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngpW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Super recept, rychlý a jednoduchý :-*

Ahoj
mám takový problém manžel má cukrovku typu II tak nemůže klasický cukr.
Dotaz se týká toho jestli můžu klasický cukr nahradit cukrem z lékárny určený pro diabetiky?
Děkuji za případnou odpověď.

Pandula: nemám vyzkoušeno, takže neporadím, ale budu ráda, když vyzkoušíte a dáte vědět.;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

gajduška:díky za vyzkoušení :-)

gajduška 13. 12. 2015 14:50
super skvele povedlo se uplne uzasne , obalovala jsem i v oriskach ale udelala jsem jen obalovane tycinky slo to lepe jako rohlicky :yes::yes:

Labužník 18. 12. 2011 13:45
Opravdu mňamka:-p

Boubelindo pusinky dělám na pečícím papíře a troubu zmírním na minimum - mám plynovou a suším to skoro hodinu.

Magdalenko tak na tento receptík jsem teda nekoukala. díky Jak tak koukám je to na dlouhý lokte.:-D

A Jani nevíš náhodou na kolik stupňů a jak dlouho se to suší? Koukala jsem na další receptíky co tu jsou a pokaždé to tam je jinak..... :-( Dištak počkám na Hanku

Boubelinda, ja dávam len na peč. papier. Pozri si postup napr. u Helly...http://www.toprecepty.cz/recept/3348-snehove-sisky...

Verčo, nejsem autorka, ale já bych dala pečící papír a ještě ho posypala trochu hladkou moukou, u bílkového pečiva je to docela osvědčené;-)

Hani , prosím budu dělat pusinky poprvé, zbylo mi moc bílků. Mám dotázek, no vlastně dva.:-8 Pusinky děláme na plech vymazaný máslem a nebo suchý nebo na pečíčí papír? Mám také pečící podložku. Dále by mě zajímalo píšeš sušíme na kolik to je stupňů 100°C nebo míň a zhruba jak dlouho? nemám ponětí. Děkuji za odpověď.:-8

Hani,dík...;-):-)

Jenny patří tam cukr písek...;-) už jsem to opravila :yes::-K

Hani,v surovinách máš psané cukr krystal,v postupu je cukr písek a v poznámce není žádný,chtěla bych je udělat podle tebe...vypadají moc hezky:yes:

Hello, vy patříte mezi autory báječných receptů. Z vás by si mnozí autoři měli brát příklad. Vaše recepty jsou jasné, úplné a srozumitelné. Poslední dobu se na tyhle stránky přidává tolik neúplných receptů ... :-S a co je horší, ještě se obhajují. Hello, dík za podrobné vysvětlení.:yes:

Já obaluji ještě před pečením. Je to piplačka, ale jde to. Já mám ráda malé tvary, proto nedělám rohlíčky,pokud jsou malé, tak se velmi špatně obalují, lepí se to na prsty a deformují se. I z obrázku je patrné o kolik je rohlíček větší než třeba pusinka. Já preferuji jednodušší tvary jako např. http://www.toprecepty.cz/recept/3348-snehove-sisky... a daleko více nám chutná obalení v sekaných oříšcích nebo mandlích, než v mletých. Pokud byste chtěli obalovat až po upečení, museli byste každý jednotlivý upečený kousek znovu potřít rozšlehaným bílkem a pak obalit a nechat zaschnout. Upečené sněhové těsto je suché a ani na horkém by nic nedrželo.

To by mě tedy také zajímalo. Já po upečení a schládnutí jednu polovinu máčím v čokoládě. Ale vím,že když pytlíkem tvarujete sníh na plech, je to příliš měkké na to, aby se to dalo obalovat ořechy. Podle mne se obaluje ještě teplé po upečení:-?:-?:-?

Hanko, když chci cukroví obalit v oříškách, tak se obaluje již před vložením do trouby? Magdaléna v komentářích prosila o vysvětlení, v dalším komentáři za vysvětlení děkovala, ale já jsem se v postupu nic nedočetla.:-S Myslím, že tenhle postup obalování by zajímal více lidí. Hanko, nechceš ho do receptu dopsat a vše upřesnit, aby se dílo povedlo i dalším? ;-) Děkuju.

...je schované na sobotu, ale...;-)

Madlenko, to jsem ráda, že ti cukrovíčko chutnalo:yes::-K

Hanka, ďakujem za odbornú pomoc, dôkaz, že som to vyskúšala prikladám vo forme fotky. Trochu piplačka, ale ku koncu mi to už relatívne išlo. Obaľovala som v mletých nelúpaných lieskovcoch a je to eňo - ňuňo...
A máš u mňa veľké +!

:yes::yes:+8

Hani, to je moc hezké cukrovíčko, řekla bych takové jemňoučké díky tomu růžovému nádechu;-) Dávám ti 6.bod:yes:

Hanka, môžeš popísať, prosím, ako sa obaľuje hmota - rohlíček v orieškoch? (Ja pusinky vytláčam zo sáčku rovno na peč. papier.)
Ďakujem!

Parádní cukrovíčko a bodík pro tebe:yes::-K

Hani, máš to moc hezké:yes:+3

:-OJá se snad dám na sladké:-DOpravdu to vypadá moc krásně:-p;-)+:yes:

Máš to opravdu moooooc krásné!!:-8:-8 Bodík pro tebe!!:-K:yes:

Tématické fráze:
vánoční cukroví z bílkú, cukroví z bílků a ořechů, pusinky z bílků, bílkové pusinky, bílkové vánoční cukroví, ořechové pusinky z bílků, vanocni cukrovi z vajecnych bilku, bílkové pusinky recept, recepty na vánoční cukroví z bílků, bílkové cukroví s ořechy, bílkové rohlíčky, sněhové pusinky z bílků s ořechy, ořechové cukroví z bílků, bílkové pusinky s ořechy, recept na bilkove pusinky, vánoční cukroví recepty z bílků, vánoční cukroví s bílků, vánoční cukroví z bílků a ořechů, sněhové pusinky recept, recepty z bílků

Suroviny:
bílek, cukr krystal, kokos, ořechy, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu