Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Noky s brynzou

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 026 kJ /
2 157 kcal
Bílkoviny84,72 g
Tuky35,24 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 408 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy367,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, sůl, vejce a 1/8 l vody (vlahé) smícháme v míse nebo v robotu. Mícháme tak dlouho, až se dělají bubliny. Krok 2: Do hrnce dáme vařit alespoň 2 litry vody, osolíme. Když začne voda vařit, tak dáme na navlhčené prkénko trochu těsta a odkrajujeme malé kousky do vody. Ztlumíme var a čekáme, až noky vyplavou napovrch. Krok 3: Na scezené noky dáme máslo, brynzu nebo strouhanou nivu, kečup, podle chuti.

Zveřejněno 22. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rx6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rx6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

vlastamit 27. 4. 2009 13:54
Babička ještě přidávala k mouce,vodě,vajíčku a soli trochu prášku do pečiva a s usmaženými vajíčky(a když byly,tak i škvarky) tomu říkala kapané knedlíky. A k tomu okurkový salát.Mńam.Nejedla jsem to 30 let,ale teď to udělám.

vlastamit: Mně se recepis líbí, hlavně tento komentář podle babičky se škvarkama . Určitě vyzkouším!!:-*

Súhlasím so Svetlankou, keď s bryndzou, tak halušky, nie noky. Noky sú dobré s vajíčkom, ale bryndza chce svoje...;-)

Dělám haluška jako Jana, jen polohr. mouka, sůl, voda. Uvařené smíchám s osmaženou cibulkou a uzeným, k tomu sterilované sladkokyselé zelí.. mňam :-p

Světlano, jsou to vlastně halušky taky, ale bez brambor. Kdysi, když nebylo peněz, taky jsem to tak dělala, mouku, vodu a třeba ani vajíčko nebylo, jen trochu soli a šlo to na všechny způsoby. Nasladko, se špekem a vajíčkem, s kečupem, s tvarohem, no, se vším a opravdu to bylo skvělé a nacpali se všichni:-p Je to takový univerzál;-)

...:-O:-O, tak s bryndzou či Nivou dělám halušky z bramborového těsta...neumím si tyto noky s bryndzou nějak představit...noky co píšeš používám jako přílohu třeba k paprikové omáčce, nebo i ke guláši...

Tématické fráze:
noky s brynzou, noky recept, jak se dělají noky, bramborové noky s brynzou, testo na halusky, noky s vajíčkem, gnocchi s brynzou, jídla s brynzou, jak dlouho vařit noky, noky s brinzou, testo na noky, recepty s brynzou, halusky z bramboroveho testa, recept na noky, brynzové noky, jídlo s brynzou, testo na halusky-recept, jak se dělají noky?, jak se vaří noky, jak vařit noky

Suroviny:
mouka polohrubá, voda, sůl, vejce, máslo, brynza

Přidat fotografie receptu