Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 089 kJ /
1 455 kcal
Bílkoviny26,34 g
Tuky36,00 g
Vláknina8,90 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy252,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na polovině másla zvolna podusíme bílé části cibulek a očištěné lišky, osolíme, opepříme. Krok 2: Rýži uvaříme podle návodu. Když jsou lišky hotové, přidáme kari, necháme ho rozpustit, zalijeme smetanu, vmícháme uvařenou rýži, jemně pokrájenou cibulkovou nať, druhou polovinu másla a natrhané lístky bazalky.

Zveřejněno 10. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KL3Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanová kari rýže s liškami a bazalkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KL3Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Marti moc děkuju za vyzkoušení, mám radost, že vám chutnalo a omlouvám se za opožděnou reakci:-K

Dnes jsem rizoto zkusila poprvé, musím recept moc pochválit, bylo to výýýborné:-p:yes: Bazalku nemám, přidala jsem hrášek a pár osmažených nudliček z kuřecích prsou, aby se muž před odchodem na odpolední pořádně zasytil:-). Zbytek lišek zamrazím, abych naše žaludky mohla tímto jednoduchým a výborným jídlem potěšit třeba uprostřed zimy.

Nádhera, jak recept, tak foto.

Pamatuji doby, kdy jsme smaženici dělali jen z lišek, říkali jsme jim kuřátka a v lese bylo mnohdy krásně "žluto". V této úpravě to je určitě dobrůtka. :-p:yes: +10

:-p

Isahu, Magdalenko, děkuju:-)
Magdalenko, tady jich kdysi bývaly plné lesy, potom zmizely snad na 30 let a v poslední době se začínají zase objevovat. Já je mám taky moc ráda.

Ja ti pošlem tiež bodíka...tie voňavé kuriatka (my tak hovoríme liškám) sú najaromatickejšie hubky. V podstate sú na ústupe, ale ako vidno, u vás sa im ešte darí...čo by som za ne dala...(videla som v Bille asi 17-18 euro za kilo...)
Nádherné!

nádhera, jen těch lišek je bohužel v lese zatím málo...snad budu mít štěstí a budu moci vyzkoušet :-p:-p:-p:yes:+

Moc děkuji za komentáře a bodíky:-K:-)

:-p:yes::yes:

Rychle, dobre, +5 :yes::-K

:-p:yes:

Nádhera...:-p:yes:, tomu říkám harmonie chutí :yes:;-).

:-p;-)+:yes:

Tématické fráze:
smetanová rýže, kari rýže, rýže s houbami a bazalkou, co uvařit z lišek, recepty s liškami, ryze se smetanou, smetana houby ryze, smetanová polévka s liškami, houby lišky, žampiony bazalka recept, houby na kari, houby ryze recept, houby, smetana, kari, rýže na kari recept, ¨ryze smetana, houby kari, s liškami, recept na kari ryzi, smetanova rýže s s houbami, smazenice z kuratek kvetakovych

Suroviny:
rýže, houby lišky, smetana, koření kari, cibulka jarní, máslo, bazalka čerstvá, sůl, pepř bílý

Přidat fotografie receptu