Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný hovězí řízek

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme v mikrotenovém sáčku jako na řízky, ale kraje nenařezáváme. Každý plátek osolíme, opepříme,z jedné strany potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí. Krok 2: Pak na polovinu masa dáme plátek slaniny, proužky cibule, kousek sýru a nahoru šunku. Přeložíme v polovině a konce buď sklepneme paličkou a nebo sepneme párátky. Krok 3: Celé obalíme v trojobalu jako řízek, jen místo hladké mouky dávám polohrubou, osvědčila se mi, protože tolik nelepí. Krok 4: Pak prudce osmažíme z obou stran v tuku a narovnáme do pekáčku, vyloženém pečícím papírem. Dáme do trouby na 180°C a na 40 minut zapéci do trouby. Krok 5: Ke konci pečení odkryjeme a necháme dojít v troubě, aby se udělala kůrčička. Maso trochu pustí šťávu, ale není to na škodu, protože vše je krásné měkké a šťavnaté.

Zveřejněno 11. 8. 2010

Poznámka autorky yanull

Podrobný návod na smažení zde: http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do... Příloha brambory, bramborová kaše. Tyto řízky jsou velmi dobré a určitě jsem je nedělala naposledy. Omlouvám se, že jsem nevyfotila postup, ale s novým aparátem jsem se dodnes nenaučila zacházet. Z makra jsem vedle jako jedle :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný hovězí řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9D0Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný hovězí řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9D0Z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

;-)Zlaté náhodné recepty:yes:Z hovězího jsem řízky také ještě nedělala:-Oale dobrota to určitě bude náramná:-pUkládám a +14bodík posílám:yes::yes:

Yanull,to vypadá moc dobře,ještě jsem nikdy z hovězího řízek nedělala,to si ukládám;-):yes:+1

Děkuji všem za příznivé hodnocení a bodíky.:-K Hovězí maso mě opravdu nezklamalo, vždy jsem preferovala na smažení krkovičku, ale toto jí možná i předčí. :yes: Tak se toho nebojte a vyzkoušejte. ;-)

:-p Určitě dobrota, s náplní, prostě mňam. :-8 Bod už je tam.
Hovězí řízky znám z Mexika, tam jiné nedělají. Když jsem se zmínil v Čechách, křičeli na mně FUJ!!!

:-O:-p:yes:

Zajímavé a zajisté dobré:-p:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +4

TAk tuto vypada opravdu luxusne:yes::-p:-p:-p:-pulozeno na vyzkouseni:-p:-p:-p:-K:yes:

Jani, znám a je to výborné - možná by chtělo zdůraznit, že záleží dost na kvalitě masa - tedy mladé a fakt kvalitní, a pak na tom opravdu prudkém orestování . Jinak je to houžev. :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí řízek, hovězí řízky, řízky z hovězího masa, řízek z hovězího masa, řízek z hovězího, recepty hovězí, řízky z hovězího, plněné hovězí řízky, smažený hovězí řízek, hovězí smažený řízek, hovězí řízky recept, hovězí řízky do trouby recept, hovězí řízky v troubě, hovězí plněné řízky, plněný hovězí plátek, smažený plneny hovezi rizek, hovězí plněné, plněné hovězí plátky, hovězí na řízek, plněný mletý řízek

Suroviny:
hovězí zadní, hořčice, česnek, cibule, sůl, pepř mletý, šunka, slanina uzená, sýr uzený, mouka polohrubá, vejce, strouhanka

Přidat fotografie receptu