Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s vepřovým masem, hříbky a oreganem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 280 kJ /
784 kcal
Bílkoviny76,47 g
Tuky38,29 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 263 mg
Sodík 737 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy16,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek podélně rozpůlíme, každou půlku vydlabeme tak, aby zůstal cca 1 cm dužniny se slupkou, vnitřky osolíme a necháme 2 hodiny vypotit. Potom opláchneme a osušíme. Krok 2: Mezitím zpěníme na pánvi na trošce oleje jemně pokrájenou cibuli, přidáme vydlabanou dužninu, mleté maso, houby, orestujeme, zalijeme vínem a zprudka vaříme, aby se víno odpařilo. Krok 3: Půlky lilků vymažeme tomatovým pyré, rozdělíme směs, do které jsem vmíchali lístky oregána, vložíme do olejem vymazané zapékací misky, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby. Krok 4: Po 20 minutách odkryjeme, posypeme sýrem a zapečeme dozlatova.

Zveřejněno 12. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s vepřovým masem, hříbky a oreganem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYrO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s vepřovým masem, hříbky a oreganem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mYrO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Maruško,tak tahle dobrota mi nějak unikla:-8Máš to opět mňamkové:-p+6:yes:Mě vždy dostane to Tvé supr aranžmá:-*:-K

Moc dobré.. Udělala jsem to k večeři a výborně jsme si s přítelem pochutnali :-)

Bibi děkuju, budu mít radost když vyzkoušíš:-)

Maris, krááásný recept, líbí se mi a někdy ho vyzkouším. Máš 1.bodíka:yes:

Tématické fráze:
vaříme z lilku, lilek recepty, vaříme lilek, vepřové na lilku, veprove maso na lilku, pečený lilek s mletým masem, zapečený lilek s vepřovým masem, zapékaný lilek s vepřovým, lilek plneny veprovym mase, lilek s ml,masem, vepřové s hříbky, lilek s vepřovím, čerstvé houby s vepřovým masem, vepřové na lilkách, lilek s masem, plněné lilky vepřovým masem, vaříme s lilkem, lilek s vepřovým masem na asijský způsob, vepřové, lilek, recept, baklažán zapečený s vepřovým masem

Suroviny:
lilek, maso vepřové mleté, houba hřib, víno červené suché, pyré rajčatové, cibule, sýr gouda, olej olivový, koření oregáno čerstvé, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu