Zelňačka
Polévka je grunt a zejména v chladných zimních měsících přijde vhod. Není nic lepšího než pořádná zelňačka doplněná bramborem nebo masitou klobásou. Životabudič, na který není potřeba žádná exotická přísada. Přesto, nebo právě proto, je stálicí jídelníčků.
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 420 kJ / 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,31 g |
Tuky | 22,17 g |
Vláknina | 21,50 g |
Cholesterol | 32 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 68,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno, na sádle ji orestujeme do sklovita, zaprášíme mletou paprikou, zamícháme. Papriku necháme jen zpěnit.
Krok 2: Ihned přidáme trochu vody a překrájené zelí. Uvaříme do poloměkka.
Krok 3: V jiném hrnci v osolené vodě uvaříme na kostky nakrájené brambory, taktéž do poloměkka.
Krok 4: K zelí přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily. V hrníčku rozmícháme sladkou smetanu (12%) s trochou vody a se 2 lžícemi hladké mouky. Za stálého míchání nalijeme k zelí. Za občasného promíchání dobře provaříme, asi 20-25 minut.
Krok 5: Nakonec ochutnáme a podle potřeby přidáme pár kapek octa nebo trochu cukru, případně ještě opepříme a pokud je třeba, tak dosolíme.
Zveřejněno 22. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zJ8
Moje poznámka
Zelňačka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zJ8
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky III - cukroví
Panova před 14 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 23 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 28 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 45 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 45 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Francouzské brambory
Rinnes před 3 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka s klobásou pohlreich,
zelnačka polévka s klobásou,
zelňačka polévka,
zelňačka polévka,
polévka zelňačka,
polévka zelňačka,
zelňačka s klobásou,
jak se dělá zelnacka,
jak se vaří zelnačka,
zelňačka-recept,
zeleňačka,
zelnačka bílá,
nejlepší polévky recepty zelnacka,
polévky recepty,
červená zelnačka,
bílá zelnacka,
zalnacka,
domaci zelnacka,
zelnacka polevky recept,
zelenačka recept
Suroviny:
sádlo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
ocet,
cukr,
paprika sušená sladká,
brambory,
zelí,
smetana sladká,
mouka hladká
Komentáře (31)