Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý punčák s jahodami

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jajine jajine

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 759 kJ /
4 006 kcal
Bílkoviny66,68 g
Tuky34,16 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 530 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy740,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny kromě pudinků smíchat dohromady, těsto rozdělit na 2 díly, do jednoho vmíchat pudink vanilkový a do druhého jahodový. Krok 2: Do vymazaného a vysypaného pekáče nalít nejdřív část vanilkovou a na ní jahodovou. Poklást okapanými jahodami z kompotu. Dát péct na 170°C. Krok 3: Po upečení ještě horkou buchtu polít první polevou z rumu a jahodové šťávy. Po vychladnutí polít druhou polevou, kterou získáme třením všech přísad dohladka.

Zveřejněno 12. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý punčák s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkx2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý punčák s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkx2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Klára:Ano, přesně tak, myslí se tím jahodový sirup;-)

Chtěla bych tento recept vyzkoušet o víkendu, všichni ho chválíte, tak půjdu do toho. Jen se chci zeptat, to je myšleno v 1. polevě „jahodová šťáva“? Kompot kupovat nebudu, mám jahody v mražáku, tak to můžu dát normálně jahodový sirup? Třeba naředěný vodou (normální vodu se šťávou)aby to nebylo moc sladký?

Teda,dámy!Co se to tu dělo? A ausgerechnet u mě;-(Mrzí mě,že vlastně já jsem zavdala příčinu k této rozbouřené diskusi.Ano,Zdena mi můj recept zpřehlednila a je vše O.K.:-):-)

Ještě akorát doplním, že jsem použila cca o 1dcl víc (komb. šťávy a rumu) v POLEVĚ č.1 a do polevy č.2 jsem dala místo 1 lžíce vody 3. A těsto jsem po přidání pudinkových prášků naředila mlékem, přišlo mi dost tuhé. Ale záleží na mouce, každý si už jistě upravuje dle svého jako u každého receptu. Jinak se opakuji, perfektní a bodík již byl poslán.;-)

Upečeno, ochutnáno a posílám zasloužený bodík.:yes: Manžel bude určitě zítra spokojený. Já neodolala už dnes a 2 hod po upečení ochutnala. Ale je mi jasný, že zítra a pozítří, až se pořádně rozleží, bude úplně perfektní. I když...tak dlouho určitě nevydrží...:-)):-))

Na základě doporučení Jany Remkové píši svůj názor do diskuze.

Mila devcata, souhlasim s Janou Remkovou, ze takove hadani se pod recept nepatri, ale zaroven se nemuzu zbavit dojmu, ze posledni dobou se to tu objevuje prilis casto. Mrzi me to, protoze ja jsem tu kratce, libi se mi tu a nerada bych, aby se to pokazilo. Citim se podobne, jako mattahaj. Jen jsem to sem chtela napsat, protoze do diskuze se moc nedostanu a kdyz jsem se dodatecne divala, tak se tam o tom stejne moc nemluvilo a hlavne tam byla jen jedna strana sporu. Ted uz poslechu Janicku. Jajine, recept je zajimavy, rada ho vyzkousim, zatim posilam 5. bodik :yes: a ukladam na vyzkouseni. Uz se tesim domu, az si konecne udelam vsechno, co jsem si tu ulozila. Tady nemam dobre suroviny. :-p;-):-K:-K:-K

Paní Zdeno, pod recept nepatří věci, o kterých píšete. Já nedělám žádné rozdíly mezi zaregistrovanými a nezaregistrovanými. Co vidím, rebeka se na něco zeptala, jajine odpověděla a pak už jen rýpete vy. Prosila jsem vás všechny o klid a myslela jsem, že je to vyřízeno. Nepsala bych zde, kdybyste byla zaregistrovaná, ale do os. vzkazů a tím bych nikoho neobtěžovala. V tom je rozdíl, mezi registrovanými a neregistrovanými. Prosím ještě jednou, abyste toho nechali, nebo přešli na diskuzi. Děkuji.

Vážená paní Zdeno,nechtěla jsem,ale znovu musím na vaše invektivy reagovat..nevím,jestli si mě s někým nepletete...já tu nejsem zaregistrovaná nedávno a nechrlila jsem jeden recept za hruhým,jsem zaregistrovaná od 6.3.2009 a mám zde šest receptů,to mi vážně nepřipadá moc.A už vůbec jsem na pokecu ani nikde jinde o nikom nic špatného neřekla,v tomto mám svědomí čisté.A že se mi nějaké recepty líbí a některé ne,neznamená vůbec nic.A ani k vám jsem nebyla jakkoliv hrubá,či vulgární.

Míša, Jahodo, dííííík za zastání. :yes: Vy jediné jste pochopily, že jsem to nemyslela zle. Nevím proč některá děvčata okamžitě negativně vystartují. Znáte se navzájem, tak se podívejte, které kuchařinky vždy startují. Jsou to pořád stejná jména.:-( A jsou to kuchařinky, které tady dlouho zaregistrované nejsou. :-S Na Rebeku si velice dobře vzpomínám zejména proto, že když se zaregistrovala, tak chrlila jeden recept za druhým. Nekritizuji to. Píšu to proto, že tahle paní - zdravotní sestra tady dlouho zaregistrovaná není. A právě tahle paní pořád startuje.:-* Stačí maličkost a právě ona vždy rozpoutává nevraživost. Její odpovědi jsou arogantní. ;-( A k ní se přidávají ještě 3 další kuchařinky. Mám pocit, že tyhle dámy si začaly stránky přisvojovat. Chovají se, jako kdyby patřily jim. I má zaregistrovaná kolegyně mě na tyhle dámy upozornila. Kdo chodí sem pravidelně, tak to musí vědět. Jsou to dámy, které jsou na těchto stránkách zaregistrované několik měsíců. Jenom si přečtete jejich pokec. Je tomu tak 2 - 3 týdny, jak se Rebeka vyslovuje o některých lidech. Její arogance, výsměchy jenom proto, že někdo v komentářích se na něco zeptal, slušně upozornil na nějaký nedostatek ... Přece když někdo upozorní na nejasnost v receptu, tak to neznamená, že je nepřítel. Upozornění, dotaz, nebo doplnění receptu neznamená kritika. Jenom ješita a nafoukanec se čertí, když někdo upozorní na nesrovnalost. Odstraňování nedostatků znamená - vylepšování - větší spokojenost - úspěch Topreceptů :yes:

Prosím registrované, i neregistrované, aby se uklidnili. Děkuji.
jajine , recept je úžasný, punčáky miluji:-p:yes:

Mattahaj, naprosto s Tebou souhlasím, i já mám poslední dobou stejný pocit.

Když jsem přišla ny tyhle stránky, tak jsem byla nadšená kolik je tu dobrých receptů i s fotkama, hezká přehlednost a v komentářích jsme se dozvěděla různé rady a tipy. Ale poslední dobou se v komentářích neprobírá nic jinýho než jakýsi "boj" mezi registrovanými a neregistrovanými a stálé poučování, což nechápu. Jde tu přeci jen o vaření.
Je mi to líto, protože se mi tu líbí, ale pokud to bude pokračovat tak si asi najdu jiné stránky.

Hned dnes vyzkouším. Manžel punčák miluje, ale já ho nepeču kvůli pracnosti, ale tenhle recept se mi moc líbí jak je jednoduchej a rychlej. Jen vynechám ty jahody.;-)

Konečně se na něčem shodneme :-D:-D

Pavlo prosím,už to ukončete.Určitě máte něco důležitější na práci,než být tady v Xaverově.

Ježiš, tohle je fakt Xaverov. Proboha, buď si čtěte pořádně ty komentáře, nebo se radši nevyjadřujte, konkrétně teď mluvím na mircu75. S A M O Z Ř E J M Ě, že jsem výraz hloupá punčová buchta použila ve srovnání s problémy daleko horšími, než se na internetu dohadovat co jak kdo myslel a nemyslel. Mimochodem hloupá punčová buchta je moje hodně oblíbená, ale že bych se kvůli tomu musela hádat s cizíma ženskýma, to fakt ne. A jajine je určitě dost inteligentní, že nad tímhle vším jenom mávne rukou.

Pavlo, možná jsi mne nepochopila - komentář jsem psala pro podporu Zdeny,neregistr. Obhajovací četou jsem myslela zde přítomné registrované, kteří musí za každou cenu navzájem obhajovat, kolikrát nesmyslně a není to k věci. Ale to už jsem odbočila...už to není k receptu.

Pavlo (neregi.),já být autorkou receptu,tak se kvůli tvému ohodnocení - hloupá punčová buchta - jistě a právem urazím! Každý kdo sem přidá recept,ho sem dává s dobrou vírou,že si ho někdo další udělá a pochutná si. Bylo by dobré,kdyby jste už tuhle debatu ukončili a neuráželi tu lidičky,kteří vám nic neudělali a jsou tu rádi. Přeji pěkný den a pevně věřím,že jste natolik slušné,že už to tu skončí. Děkuju.

Jahodo, myslím, že obhajovací parta nastoupila, protože když se zuby nehty brání registrovaní, tak holt mají potřebu se bránit i neregistrovaní. Ale vážně mě přijde víc než "idiotský", o co se ty ženský tady dokážou pohádat. V životě se neviděli, neznají se a už tady na sebe šňafou, tohle mě prostě hlava nebere. Kvůli hloupý punčový buchtě... támhle lidi po povodních nevědí zoufalstvím co dřív a někdo se tady hádá a obhajuje kvůli kusu žvance. Prostě "čecháčkové", co jinýho. Chytrýmu napověz.... :-D

Zdeno:yes: (schválně jsem nepsala "neregistrovaná", protože už toto mě vadí, jak se to tady dělí na reg+nereg.- což je podle mne "blbost", jsme tady všichni na stejné úrovni,ať dáváme recepty, nebo jen čerpáme). Myslím, že Jajina v pohodě recept opraví, až si přečte komentáře, ale fakt není potřeba, aby hned nastoupila obhajovací parta;-(

Víte, co mě na těhlech stránkách nepřestává udivovat? Jaký ty lidi mají v dnešní době problémy a neváhají se po internetu štěkat jak feny...

Tento koláč musím vyskúšať,vyzerá byť tak šťavnatý:-*:-p:yes:

Myslím, že Zdena to nemyslela zle. Skutečně jsou mezi námi začínající kuchařky a kuchaříci a ti by s tím mohli mít problém. Jinak se mi tenhle recept líbí pro jeho nenáročnost a určitě vyzkouším.

Zdena (neregistrovaný/á) já si můžu reagovat,jak se mi zlíbí,a koho a kam poplácávám,vám může být úplně jedno.

;-)Zdeni:-Onechceš si napsat svůj recept;-)určitě tě ostatní pochochopí:-K

Rebeko, nechápu, proč pořád někdo obhajuje nesrovnalosti, které ale vůbec nemusí být. Rebeko, nikdo se vás neptal, tak nevím proč reagujete. Na tyhle stránky chodí hodně lidí. A nevím jestli podle receptu uvaří začínající kuchařinka. Třeba začátek receptu. Všechny suroviny, kromě pudinků, smíchat dohromady. Nemyslíte si, že je lepší, aby bylo zřejmé které všechny suroviny? Když někdo tady slušně na něco upozorní, autora požádá, jestli by nebylo lepší něco změnit, přidat, tak se pořád ozývají stejní lidé a obhajuji to, co se obhájit nedá. :-( Jak malé děti.:-S Mně je v podstatě jedno, jak je recept napsaný. Nedívám se na sebe, ale i na ostatní. Recept by měl být srozumitelný pro všechny a nejenom, Rebeko, pro vás a pár vyvolených, co se pořád jenom poklepávají po rameni ....

mě to stačilo od jajine....je to celkem přehledné,jen jsem chtěla vědět,zda má být pudink ve formě práškové,či uvařený..jinak mě to naprosto vyhovovalo i co se přehlednosti týče

Takhle by měly být napsané suroviny, aby recept byl všem jasný.
SUROVINY:
Těsto:
300 g polohrubé mouky
200 g cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 rozpuštěná Hera
4 vejce
1 tekutá šlehačka
1 vanilkový pudinkový - prášek
1 jahodový pudinkový - prášek

POLEVA 1
1,5 dcl rumu
2 dcl jahodové šťávy (může být buď sirup nebo z kompotu)

POLEVA 2
cca 250 g cukru moučky
1 lžíce vařící vody
2 lžíce rumu

DALŠÍ SUROVINY:
jahodový kompot

Ono by bylo lepší dopsat do surovin, které ingredience jdou do těsta,které na polevu a pak další suroviny. Je to tak přehlednější a nikdo se nemusí vyptávat, aby se ujistil, jestli to pochopil správně. Například, šlehačka jde taky do těsta? :-S Děkuju za upřesnění.

Tématické fráze:
poleva na punčák, punčák, otavanka, citronová poleva na punčák, punčák recept, puncovi rezy, rýchly punčový, jak polit dort punc, buchta puncak, mini puncak, rychlý jahodový punčák, z čeho se vaří punčák, jak se děla dort punčovi, puncak z pudinkoveho prasku, puncak poleva, buchta - punčák, rychla buchta punčak, něco rychlího s jahodama, punčák paní ivany, hloupá buchta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, prášek do pečiva, tuk hera, vejce, šlehačka, pudink vanilkový, pudink jahodový, poleva, rum, šťáva jahodová, kompot jahodový, poleva, cukr moučkový, voda, rum

Přidat fotografie receptu