Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný pekáč

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 556 kJ /
1 328 kcal
Bílkoviny66,65 g
Tuky31,90 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,00 g
Sacharidy181,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na rezance narezanú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a za občasného miešania dusíme 15 minút. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kapusty primiešame na kocky narezaný tvrdý syr. Premiešame. Krok 2: Do vymasteného pekáča uložíme na kolieska narezané zemiaky, Navrstvíme kapustu. Krok 3: Prelejeme trochou kečupu zmiešaného s vývarom. Krok 4: Na kapustu uložíme osolené a provensálskym korením posypané kuracie nožičky. Krok 5: Zakryjeme alobalom a v rúre pečieme, kým sú zemiaky mäkké.

Zveřejněno 13. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný pekáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9K7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný pekáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9K7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes::yes::-p

Hlávkové zelí s kuřecím masem je :-p. Zelí se ale dusit nemusí. Hlávkové zelí nakrouhám na nudličky, dám do větší mísy, osolím, okmínuji a osladím lžičkou krystalového cukru. Vše zamíchám a dám do vymaštěného pekáčku. (zelí je plný pekáč, během pečení klesne) Na zelí rozložím tenké plátky anglické slaniny (nemusí být) a orestovanou cibulku. Na zelí v pekáčku pak naskládám kuřecí stehna , nebo rozporcované kuře okořeněné jak kdo je zvyklý - sůl, grilovací koření nebo koření na pečené kuře. Podleji 0,5 - 1 dcl vody a dám na hodinku do trouby péct. Během pečení nemusíme podlévat. Kuře a zejména hlávkové zelí pustí dostatečné množství vody. Je to dobrůtka.

Ukládám super:-p:yes:+5

Taková dobrůtka:yes: ukládám a brzy zrealizuji:-p:-p

Na Slovensku je vaša kapusta kel a zelí je kapusta:-D

není na Slovensku náhodou kapusta zelí?

Paráda:yes:Ukladám si,recept sa mi moc páči:-p

Tejajko, kapusta je výborná, kuřátko taky a dohromady to může být dost dobrý:-p Dávám ti 1.bodík:yes:

Kapustu máme velmi rádi, posílám bod a ukládám k oblíbeným. ;-)

Tématické fráze:
zelny pekac, maso z pekace recept, zelný pekáček, kapusta na pekáč, pekáč, zelný koláč z hlávkového zelí, hlavkovy zelný koláč, hlávkové zelí - do pekáče, recept hlávkové zelí s pečeným masem, hlávkové zelí na pekáč, zelný pekáč recept, recepty pekáč, zelný, hlávkové zelí s masem recepty, recepty na pekáč

Suroviny:
zelí hlávkové, sýr tvrdý, brambory, kmín mletý, sůl, pepř, cibule, olej, kečup sladký, vývar

Přidat fotografie receptu