Himaláje buchta
Krásná, barevná a jako Himaláje vlnitá buchta s tvarohovou náplní, která sladce provoní celý dům, je ten pravý nedělní moučník ke kávičce s rodinou i přáteli. Je jednoduchá, rychle hotová a tak dobrá, že zmizí dřív, než řeknete Himaláje.
Suroviny pro 1 plech
Hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 441 kJ / 6 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,51 g |
Tuky | 268,67 g |
Vláknina | 29,15 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 906 mg |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 847,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C. Krok 2: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao a cukr. Přidáme mléko, olej, vejce, citronovou kůru a umícháme těsto. Krok 3: Polovinu těsta nalijeme na připravený plech. Krok 4: V druhé míse umícháme náplň spojením tvarohu, cukrů, pudinku, vajec a mléka. Krok 5: Na plech přidáme vrstvu tvarohové náplně a poté druhou polovinu kakaového těsta. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 170 °C pečeme cca 30 minut.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C. Krok 2: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao a cukr. Přidáme mléko, olej, vejce, citronovou kůru a umícháme těsto. Krok 3: Polovinu těsta nalijeme na připravený plech. Krok 4: V druhé míse umícháme náplň spojením tvarohu, cukrů, pudinku, vajec a mléka. Krok 5: Na plech přidáme vrstvu tvarohové náplně a poté druhou polovinu kakaového těsta. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 170 °C pečeme cca 30 minut.
Zveřejněno 14. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Himaláje buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkJ2
Moje poznámka
Himaláje buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkJ2
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
buchta himalaje,
koláč himaláje,
tvarohové řezy nejlepší recepty himaláje,
buchta himaláje recept,
himaláje buchta,
moučník himaláje,
tvarohová buchta himaláje,
himalaje recept,
řezy himaláje,
himaláje,
dort himaláje,
africká buchta,
himalajské řezy,
himalaje kolac,
kolač hymalaje,
himalajské řezy recept,
tvarohovy kolac himalaje,
himalaj buchta,
buchta hymalaje,
recept himaláje
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
olej,
kůra citronová,
vejce,
tvaroh,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr,
vejce,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (20)