Rajská omáčka
Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro delší dobu přípravy. Tímto receptem vám dokážeme, že tomu tak není.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 708 kJ / 1 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,41 g |
Tuky | 59,45 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 125,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve předem uvaříme maso. Nejrychleji to půjde v tlakovém hrnci. Do vařící osolené vody vložíme maso, pak přidáme všechno koření a očistěnou zeleninu. Vaříme tak dlouho, až je maso měkké.
Krok 2: Maso vyjmeme, vývar procedíme a ponecháme na přípravu omáčky.
Krok 3: Do kastrolu se silným dnem nalijeme olej, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého prošlehávání metličkou ji zalijeme cca 1 litrem vývaru.
Krok 4: Přidáme všechno koření a po dosažení varu přidáme rajčatový protlak a zbytek vývaru v množství podle potřeby, tj. podle zvolené konzistence omáčky. Pokud by ještě bylo třeba a neměli bychom vývar, doředíme trochou vody.
Krok 5: Po dosažení varu ztlumíme příkon tepla a omáčku necháme za občasného promíchání zhruba 25 minut pozvolna vařit.
Krok 6: V průběhu vaření podle potřeby dosolíme (záleží na slanosti vývaru) a osladíme podle své chuti. Někdo sladí méně a někdo více, cukr raději přidáváme po troškách.
Krok 7: Nakonec omáčku procedíme nebo jiným způsobem vyjmeme koření.
Krok 8: Maso nakrájíme na plátky přes vlákno a podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem nebo s těstovinami.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jgo
Moje poznámka
Rajská omáčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jgo
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 33 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 27 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka,
rajská omáčka recept,
jak se vaří rajská omáčka,
recept rajská omáčka,
rajská recept,
rajská,
recept na rajskou omáčku,
recept na rajskou,
rajská omáčka top recepty,
rajská omáčka s hovězím,
top recepty rajská omáčka,
rajska hovezi pecene,
rajska omacka recepty,
rajská omáčka v papiňáku,
recepty rajská omáčka,
jednoduchy recept na rajskou omacku,
jednoduchá rajská omáčka,
rajska omacka jednoduchy recept,
rajská omáčkajednoducha,
hovězí pečeně s rajskou omáčkou
Suroviny:
maso hovězí,
voda,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
zelenina kořenová,
cibule,
olej,
mouka hladká,
protlak rajčatový,
bobkový list,
koření hřebíček,
koření nové koření,
skořice celá,
sůl,
cukr
Komentáře (23)