Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávový likér z bezinek

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 656 kJ /
5 654 kcal
Bílkoviny24,00 g
Tuky16,00 g
Vláknina120,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy681,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté bezinky vaříme 15 minut ve vodě, pak je propasírujeme přes síto, smícháme s cukrem a vaříme asi 7 minut. Po odstavení z plamene vsypeme instantní kávu. Krok 2: Roztok necháme vychladnout nejlépe do druhého dne a smícháme s alkoholem. Než budeme likér podávat, necháme ho uležet alespoň 1-2 týdny v naplněných láhvích.

Zveřejněno 16. 8. 2010

Poznámka autorky ivulinka

Recept mám z knížky 2000 nejelepších receptů z české a zahraniční kuchyně.

Léta jsme s mamkou dělávaly tento likér, ale recept zůstal v sešitě u mamky a já začala hledat v kuchařkách jiný, tento se mi zalíbil a osvědčil.

V knížce ještě píší, že je vhodný a účinný na bolesti hlavy, nachlazení a na dobrý spánek a uklidnění.

Jeden likér tu už je, ale v jiném složení, já v něm mám méně cukru, což jistě mnohé ocení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový likér z bezinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7r8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový likér z bezinek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7r8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

janatka: Dekuji moc, ze jsi vyzkousela:-K

Tak letos poprvé jsem se pustila do tohoto likéru. Je to lahůdka. Budu opakovat i za rok. :-)

Petvacka 3. 9. 2012 10:17
s cukrem se svaří i ta voda, ve které se vařily bezinky? nebo jenom šťáva z bezinek?

Dnes večer se do toho pustím :yes:. Doufám, že dobře chápu, že se bezinky mají na likér zpracovat i s vodou, v které se vařily.

Ano, je to pěkně napsaný postup,jenom se chci zeptat, jestli to ty dva týdny vydržíte? My jsme ho ochutnali už třetí den, a vlastně bych měla ještě horm jít na bezinky, dávám bodík:yes::-))

:yes: pěkně napsaný postup

Ivulinko,taky dělávám,mám ůplně ten samý recept ze stejného zdroje a nejvíce se mi osvědčil:yes:

Moc dobře ho znám, dělám ho už hodně let, je mooc dobrý.:-K

Ivi díky:-Kbudu číhat,abych je nepropásla:-Dtohle musím udělat:-!;-):-p

Tento recept je tu v pravý čas, za chvíli budou bezinky dozrávat a likér je výborný i léčivý. Např. na zánět trojklanného nervu. Ale neduhům je třeba předcházet a tímto nic nepokazíme. ;-):-p:-):yes: +6

:-p:yes:+5

:yes::yes:+4

Rebi, už brzy brzičko, do měsíce:-)

a kdy budou zralé bezinky:-?:-Ouž brzy:-?

ano je výborný nejlapší na bolest hlavy a,vysoký tlak moje maminka ho pije jako lék :-K:yes:

:-OUž jen ten nádherný obrázek láká k vyzkoušení:-8+1:yes:

znám a je výborný:yes:

Tématické fráze:
likér z bezinek, kdy jsou zralé bezinky, bezinkový kávový likér, likér z černých bezinek, jak zpracovat bezinky, bezinky recept, bezinkovo kavovy liker, kdy dozrávají bezinky, bezinky, recepty z bezinek, bezinkovi liker, bezinky recepty, kávový likér, likér z bezinek recept, recept na liker z bezinek, likéry recepty bezinky, zralé bezinky, recepty bezinky, likér z černého bezu, léčivý likér z bezinek

Suroviny:
bez černý, voda, cukr, káva instantní, rum

Přidat fotografie receptu