Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z celého máku

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 034 kJ /
8 613 kcal
Bílkoviny144,61 g
Tuky380,12 g
Vláknina60,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 444 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy1 123,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do větší mísy vsypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva. Krok 2: Přidáme 2 vejce, mléko, olej a důkladně promícháme. Krok 3: Formu na bábovku vymažeme rozpuštěným tukem (důkladně) a vysypeme polohrubou moukou. Krok 4: Těsto vlijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut na 180°C. Před koncem pečení píchneme špejlí do těsta jestli je upečená.

Zveřejněno 23. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z celého máku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QpY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka z celého máku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QpY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Těsto je vynikající :yes:. Přidala jsem do něj rozinky naložené v rumu. Pekla jsem na plechu, po upečení potřela meruňkovým džemem a polila čokoládovou polevou. Byla to dobrota :-p:-p;-)

tento recept je super ! milujem tuto babovku ale tak ako tu ostatni pisali da sa to supnut aj na plech a spravit z toho kolac tiez som to skusal a odporucam po upeceni a vychadnuti ho potriet lekvarom (najlepsie kyslejsim napr. slivkovy, cernicovy, malinovy...) a poliat cokoladou vymiesanou s maslom nad parou :)
doda to tomu malinky "kick" kedze ten kolac je sladky krasne sa ukaze kysly lekvar vrelo odporucam ;)

No tak v práci se všichni rozplívali, včetně mně, je to fakt dobrota. Letí bodík :yes:

Právě jsem dopekla, provoněný byt a těším se až si v práci s holkama dáme, mňam :yes::-))

Super komenty, jsem se docela bavila :-))
Ale k receptíku, je naprosto úúžasný, vyšlehala jsem na nejvyšší otáčky, těsto se krásně nadýchalo a zvolila jsem nakonec plech, pro bábovku mi to přišlo škoda, budu určitě opakovat, u dětí sklidila úspěch. Posílám bodík a poděkování za fantastický recept. :-8:-K:-D

spagetka: Čekal jsem podobnou reakci. Nemyslel jsem to naprosto vážně, jasně, že je to moje chyba. Trvám ale na tom, že stavba věty "tuk - třeba Hera, na vymazání formy a polohr. mouka na vysypání" není ani správně, ani šťastně umístěná.

A co se týče silikonových forem, nejde o nic nebezpečného, prostě další polymer na bázi křemíku. Jestli je na něm něco nevhodného, jsou to barviva a rozpouštědla, nicméně to se týká starých forem taky, nemluvě o železných, jestli ještě existujou, nebo hliníkových, které jsou stále oblíbené.

Jarousek: Recept je gramaticky správně! Jen autorka neuvedla množství tuku, ale to nemá nic společného s gramatikou.
Dále i v době teflonu a silikonu se používají staré železné, smaltované, keramické, skleněné a jiné materiály na formy, které se vymazat musí:-!. Mně osobně silikonová forma na bábovku nesmí do baráku :-S:-S;-);-)

Nemůžu hodnotit původní recept. Kvůli gramatické indispozici autorky jsem tam vrazil celou Heru. Já vím, může se to stát jen chlapovi. Musel jsem alterovat, ale s výsledkem jsem spokojen. Dost mě překvapuje, že se to stalo jenom mně.

Hlasuji pro věčné odstranění věcí na vysypání formy ze seznamu surovin. Ve starých kuchařkách to nikdo nepovažoval za nutné explicitně vysvětlovat, zatímco v době teflonu a silikonu k tomu přikládáte i návod.

Polivička jde na noční, tak už má v troubě bábovku a chystám vajíčkovou pomazánku.
Děkuju převelice za recept, naprosto mi vyhovuje jednoduchost a rychlost :-)

O víkendu ji ráno udělám. Vypadá jako výborná snídaně;-):-p:yes:

Tereza Sasínková 31. 3. 2011 19:26
Bábovka rychlá, výborná a hlavně, není po ní skoro žádné nádobí a rychlý úklid po pečení !! To oceňuji nejvíce :-K

Bábovka je moc dobrá, chutná a rychlá :yes::-p

Přidávám fotku a plusík:yes::-p. Bábovečka rychlá a dobrá.

Výborná,ještě rozdělím na tři části.Jednu nechám,do druhé dám trochu kakaa a do třetí o něco více,udělá to pak krásné pruhy :-K

bábovka všem chutnala děkuju moc za recept :yes:

Je dobrá ,vyzkoušeno:yes:

přidej nejake nove fotki jak ma vipadat cela:yes::yes:

ja ji mam mocc rad je to dobra pece to cela rodina dddiiikkkk:yes::yes::yes::yes::yes::yes:;-);-);-);-)

děkuji moc už se těším jak bude dobrá hned jí co nejdřív udělám:-D:-p

Jani, ne, nemusí, ale když si myslíš, že by to bylo lepší, určitě tím nic nepokazíš. I tak byla moc dobrá;-)

:-)a nemusí se dělat sních z bílků??

velice rychlá a jednoduchá,hlavně když není potřeba mlýt mák.
Zatím nevím jak chutná ještě se peče.:-)

Tématické fráze:
maková bábovka z celého máku, recepty z maku, mák recepty, bábovka s mákem, jak uvarit mak, maková buchta z celého máku, moucniky z maku, jak se vaří mák, vaření máku, bábovka z máku, pečeme s mákem, bábovka s celým mákem, připrava máku, kolac z celeho maku, bábovka z nemletého máku, buchta s celým mákem, pečeme z máku, recepty mák, moučníky s mákem, peceni s makem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, mák, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, tuk hera, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu