Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Galettes - slané bretaňské palačinky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vanilka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 6 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 543 kJ /
847 kcal
Bílkoviny24,28 g
Tuky39,78 g
Vláknina14,40 g
Cholesterol 286 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,21 g
Sacharidy90,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme mouku s vejcem. Krok 2: Poté pomalu přiléváme vodu. Krok 3: V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na palačinky. Krok 4: Následně osolíme a vyšleháme. Krok 5: Několik hodin necháme těsto uležet a nakonec přidáme rozpuštěné sádlo nebo máslo a opět vyšleháme. Krok 6: Pánev potíráme máslem a smažíme na ní tenoučké placky, které po obrácení plníme různými přísadami (šunka, losos, sýr, zelenina, cibulka dušená v medu, syrové vejce, apod.) Krok 7: Poté galette zabalíme - ohneme po stranách, čímž nám vznikne s otvorem uprostřed. Krok 8: Opět dáme pod galette kousek másla a necháme na pánvi všechny ingredience zapéct.

Zveřejněno 19. 8. 2010

Poznámka autorky Vanilka

Tento recept jsem si dovezla z Francie, kde jsem byla na návštěvě u příbuzné. Ve Francii mají na přípravu galettes a palačinek speciální přístroje, každý člen rodiny si za asistence ostatních připravuje svou vlastní galettes a je u toho vždy velká legrace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Galettes - slané bretaňské palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkN6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Galettes - slané bretaňské palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkN6

Marie

Komentáře (12)

chtěl bych se zeptat, cca kolik hodin se to má nechat uležet a hlavně jak dlouho je to schopno vydržet v lednici nebo jestli se musí vše vypotřebovat hned.
Díky

Díky za recept. Určitě jej vyzkouším. Nyní ale zkouším galettes dle podobného receptu, který jsem si dovezl z FR. Bohužel se mi nedaří :-// . Trhají se a nedají se otočit. Můžu se zeptat, jakou teplotu má mít pánev? Napadá někoho, kde by mohla být chyba? Pokud se mi podaří vyladit ten můj recept, tak jej sem taky vložím. Díky za nápady.

Jsou naprosto dokonalé, díky za recept!

Ano rozdíl je v mouce. Ale myslím si, že galettes jsou pouze slané... Nicméně meze se nikomu nekladou!!!:-)

Já jsem myslela, že rozdíl je právě v té mouce - crêpes jsou z těsta z běžné hladké mouky a z pohankové mouky jsou právě galettes...? A obojí je možné plnit sladkou i slanou náplní... Tak to jsem zase chytřejší...;-)

No galettes na sladko jsou crepes a ty se nedělají z pohankové mouky...ale samozřejmě jsou taky výborné, například s kaštanovým krémem....mňami, mňami, mňam!!!:-8

Hmmm,to mě moc láká:-pA co takhle Galettes na sladko,Vanilko,to nedělají v zemi galského kohouta?Já jsem takový sladkomil:-)):-))Možná tu cibulku dušenou v medu zkusím.A posílám bod:yes::yes:

Všem děkuji! :-K Hlavně je to taky moc dobré!!! Pohanková mouka naprosto změní chuť klasických palačinek.

:yes:+7:yes:

Opravdu nádherné fotky a zajímavý recept;-):yes:

Fotky jsou úžasné:-O:-K

To je moc pěkný recept, francouzské palačinky mám moc ráda. Fotky jsou přímo kouzelné...:-K
+:yes:

Tématické fráze:
slané palačinky, slané palačinky recept, galletes, palacinky slane, francouzské slané palačinky, slaná palačinka, recept na slané palačinky, recepty slané palačinky, galletes recept, slané francouzské palačinky, přístroj na palačinky, recepty na slané palačinky, recept slané palačinky, francouzské palačinky slané, palačinky na slano recept, přístroj na francouzské palačinky, recept francouzské slané palačinky, slana palacinka recept, slane palačinky recepty, francouzské galletes recept

Suroviny:
pohanka, vejce, voda, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu