Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sabinka Sabinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni zbavíme "šťopky" a vnitřek se semínky vydlabeme (semena můžeme uchovat ke květnové setbě, klíčivá jsou až několik let). Dýni nemusíme loupat, nakrájíme ji na kostky. Krok 2: V hrnci si osmahneme cibuli na lžíci sezamového oleje a vhodíme dýni. Zalijeme vodou a přidáme kostku bujonu. Krok 3: Po změknutí dýně (cca 15min) vše rozmixujeme tyčovým mixérem (kdo rád kouše,může jen rozšťouchat.-) A dochutíme umeoctem, bazalkou, sladem. Krok 4: Tofu nakrájíme na plátky a naložíme do připravené marinády. Marinujeme nejlépe před noc. Krok 5: Na suchou pánev vhodíme tofu i s nálevem a smažíme tak dlouho, dokud se všechna marináda do tofu nevsákne.

Zveřejněno 19. 8. 2010

Poznámka autorky Sabinka

Tuto omáčku můžete konzumovat také jako vynikající polévku,jen k dýni přidáte trochu více vody a ke konci vmícháte zakysanou smetanu,po přidáni smetany už nevařte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlOr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová omáčka s marinovaným tofu,špaldové vrtulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlOr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

já dávám na cibulku třošku kari,krásně to provoní:-*

Tak jsem zrovna dojedla, měla jsem máslovou dýni,na hokaido jsem dosud nenatrefila, jenom na cibulce a z natur zeleninovým bujonem a je to užasná mňamka, která voní a má fakt výraznou chuť, dneska z bylinkovým tofu, včera večer porce z uzeným tofu a brambory vařené nové jako příloha. Moc doporučuji.:yes::yes:

Dala bych si hned říct,vypadá to skvěle:-p;-)

Ta omáčka vypadá nádherně! Musím co nejdříve vyzkoušet!!!:yes:

mňam dietní zdravá strava:yes:

Vypadá to hodně zajímavě, ale spoustu surovin neznám ani vzdáleně;-)

Vypadá to velice zajímavě:-p Škoda, že to nejde ochutnat přes obrazovku:-O:-D:yes:

Tématické fráze:
dynová omáčka na špagety, hokaido omacka, dynove recepty, omáčka hokaido, omáčka na špagety z dýně, hokaido s tofu, polévka z hokajda, jak uchovat dýni, omáčka z hokajda, omáčka na špagety z dýně hokaido, recepty z hokajda, jak uchovat tofu, dietní dýňová omáčka, recepty dyně hokajda, hokkaido omáčka, recept na polevku z hokajda, dynova polevka s tofu, květnové placky recept, dietní omáčky z dýně hokaido, raw hokaido

Suroviny:
dýně hokkaido, cibule, bujón zeleninový, slad, ocet jablečný, sušená bazalka, tofu natural, olej sezamový, omáčka sojová tamari, med, těstoviny vrtule

Přidat fotografie receptu