Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 779 kJ / 2 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,08 g |
Tuky | 42,15 g |
Vláknina | 29,75 g |
Cholesterol | 542 mg |
Sodík | 371 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 485,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si všechny suroviny, protože se vše najednou míchá, buď v ruce nebo v robotovi. Skleničky nebo hrníčky si připravíme 2, protože odměřujeme tekuté a sypací suroviny.
Krok 2: Smícháme vajíčka, cukr, mléko, olej, mouku, kakaový pudink, kakao a nakonec prášek do perníku. Pozor při míchání v ruce na kakao a pudink dělá hrudky. Podle chuti vylepšíme perník ještě do těsta kokosem nebo ořechy. Aby perník zůstal déle vláčný přidáme velkou lžíci zavařeniny, višňová nebo rybízová-nemusí být.
Krok 3: Lijeme do vymazaného a vysypaného plechu polohrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 150°C horkým vzduchem asi 30 minut. V elektrické asi na 170°C 35 minut, záleží na výšce plechu.
Krok 4: Recept se dá použít i na oslavy do dortové formy, je delší doba pečení. Rychlý a levný recept, který chutná všem!
Krok 5: POLEVA: rozehřejeme 1 kus čokolády na vaření. Dáme si dva kastrolky do sebe, spodní je naplněn vodou. Vrchní se nesmí dnem dotýkat vody, čokoláda se připaluje. Přidávám buď ztužený tuk nebo máslo aby se poleva leskla.
Krok 6: DRUHÁ POLEVA: 5dkg planty, 3dkg kakaa, 5dkg cukru moučky, vznikne tmavá směs-nevařit, prohřívat, nakonec dáme 5 lžic mléka.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPp
Moje poznámka
Maminčin perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YPp
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 3 minutami
Plněné ořechy
Handour před 14 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 39 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 47 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 52 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Tématické fráze:
perník recept,
maminčiny recepty moučníky,
pečení perníku,
recept na pernik,
perník,
perník na plech,
recept perník,
recepty pernik,
pečeny pernik,
recepty na pernik,
perník recepty,
levný perník,
levný perník,
rychla buchta s pudinkem,
pernik doba peceni,
perník s kokosem,
perník s kokosem,
doba pečení perníku,
levné recepty na pečení,
lévné pečení
Suroviny:
cukr krystal,
mléko,
mouka hladká,
olej slunečnicový,
vejce,
pudink kakaový,
kakao,
prášek do perníku,
kokos,
ořechy,
zavařenina rybízová
Komentáře (2)