Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadná koprovka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

verynkaaa verynkaaa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie379 kJ /
91 kcal
Bílkoviny2,88 g
Tuky0,50 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce dáme hovězí maso vcelku, zalijeme vodou, aby bylo celé ponořené a uvaříme doměkka. Krok 2: Uvařené maso vyndáme z hrnce a vývar scedíme. Krok 3: V hrnci rozpustíme kus másla, do něj vmícháme 2-3 lžíce mouky a usmažíme jíšku. Krok 4: Jíšku zalijeme vývarem, provaříme a zahustíme smetanou. Krok 5: Pak přidáme kopr a dovaříme. Krok 6: Maso nakrájíme na plátky a vložíme do hrnce s omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 21. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadná koprovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlGr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadná koprovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qlGr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Já vím blbá otázka, ale budu dělat koprovku poprvé a zeptám se něco na dochuceni? A mléko tam být nemusí? :-) Děkuji :-D

jana08: Na dochucení klasicky pepř a sůl a místo mléka je tam smetana.

Super..prava koprovka z hoveziho vyvaru tak,jak ma byt..diky..:-K:-K

Vitka: Kotato: ahojky, asi jste špatně četla...tato koprová omáčka ale vůbec není ochucená jen solí jak píšete že Vašemu manželovi proto chutná. V receptu je totiž sůl 0,00 gramů...Dobrou chuť

Zobrazit starší odpověď

adriana2008: Není podmínkou, aby smetana měla 33%, ale s jinou nemám zkušenost, je tedy možné, že omáčka nebude mít požadovanou hustotu. Záleží jen na Vaší chuti, pokud máte radši řidší omáčky, můžete použít i smetanu na vaření. Záleží na Vás. Přeji hodně zdaru :-)

DEKUJI MOC a muze byt 31%

adriana2008:klasická smetana ke šlehání 33%

Jakou tu smetanu dekuji

To je super:-O:yes::yes::yes:

Prostě genální, takhle to uvaří snad každý:-K

Tématické fráze:
koprovka, koprovka bez smetany, koprovka bez vývaru, dietní koprovka, koprečka, prava koprovka, koprovka bez masa, koprovka pro začátečníky, koprovka z hovězího, koprovka z vývaru, hovezi koprovka, koprovka ze smetany, koprovka se smetanou, jakou smetanu do koprovky, hovezi na koprovku, super koprovka, recept koprovka, vývar na koprovku, jidlo koprečka, omáčka koprečka

Suroviny:
maso hovězí, máslo, mouka hladká, smetana, kopr, knedlík houskový

Přidat fotografie receptu