Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tuňák a la žraso

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Libor Tafat

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 stejků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 268 kJ /
781 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso na 3 hodiny do mléka a do lednice. Ztratí trochu rybiny a zkřehne. Krok 2: Pak opláchnout a osušit. Okořenit a zprudka osmahnout na sádle.Dát do tepla. Krok 3: Do výpeku dát smetanu, nastrouhat citronovou kůru a lehce provařit. P Krok 4: ak kousek másla na zahuštění, kdo chce může moukou. Krok 5: Vše spojit varem a hotovo. Mezitím se mi uvařily brambory, které jsem vařil v bujonu. Krok 6: Ty scedíme a posypeme bazalkou a servírujeme.

Zveřejněno 23. 8. 2010

Poznámka autora Libor Tafat

Zmizelo to tak rychle, že jsem to sotva vyfotil. Měl jsem narozeniny a všem moc chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák a la žraso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RPWL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tuňák a la žraso

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RPWL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Pro drobka:Ahoj já miluju ryby ale moje žena moc ne takže ji tu rybu takhle mazlím.Díky za bodík.LT.:-)

Tak +4 :yes:, vsechno nejlepsi. :-K

Hezké, jen mně překvapuje to "Ztratí trochu rybiny". Proč? Vždyť tuňák se jí i syrový (sushi, sashimi), a rybami cítit není. Teda aspoň nemá být, když je ryba čerstvá, nebo aspoň čerstvě zmražená. Jak říká můj známý profesionální kuchař - když je ryba cítit jako ryba, kup si hovězí. A když je takhle čerstvá, nepotřebuje křehnout. Na grilu jí dělám jen aby okraje zbělaly, uvnitř musí zůstat růžová přímo do červena.
Bod ode mne tam máš.

Moc děkuju a zase něco dodám.Hezký den.LT:-)

Libore moc se mi líbí,že držíš slovo,uvařil,vyfotil a dal sem na topky receptík.Super:yes:+1
A jinak samozřejmě,všechno nejlepší k narozkám.;-):-K

Libore, tak vše nejlepší k 38 narozteninám, vítám tě na topreceptech a ode mne máš k narozeninám první bod;-):yes:

Tématické fráze:
tunak sashimi, tuňák recept, sashimi recept, recepty z tuňáka, jak okořenit tuňáka, tunak sashimi recept, sashimi z tuňáka, tuňák, tuňák obecný recepty, podkovy z tuňáka, tuňák recepty, tuňák obecný recept, příprava zmraženého tunáka, zmrazený tuňák maso recepty, tunak jak okorenit, recept zmrazeny tunak, tunák podkova, recept tuňák sashimi, zmražený tuńák, příprava tunáka

Suroviny:
tuňák, brambory, smetana, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, citron, petržel, bazalka čerstvá, salát hlávkový, citron, ocet

Přidat fotografie receptu