Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové rizoto s pórkem (po česku)

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 435 kJ /
1 060 kcal
Bílkoviny20,93 g
Tuky29,08 g
Vláknina14,74 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy172,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vývaru si uvaříme rýži doměkka. Mezi tím si v době varu očistíme houby a na másle spolu s olivovým olejem je orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, restujeme, opepříme dle chuti a přidáme na kousky nakrájený pórek. Krok 2: Vše orestujeme a přidáme uvařenou přecezenou rýži. Vše promícháme a ihned podáváme sypané strouhaným parmazánem. Dobrou chuť.

Zveřejněno 23. 8. 2010

Poznámka autorky Paprika

Toto není origilální recept na itálské rizoto, protože nám chutná "české" rizoto. Rýži používám parboiled, protože ta kulatá se mi rozváří, je lepivá a nikomu u nás nechutná. Znalci at laskavě prominou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto s pórkem (po česku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7plw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto s pórkem (po česku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7plw

Marie

Komentáře (10)

Rizoto máme také rádi a stejně tak máme nejraději i jasmínovou rýži. I z té jde uvařit rizoto a připravit ho tak, aby všem chutnalo. Při vaření rýže přidávám lžičku kari nebo kurkumy, chutná exoticky a rizoto tím získá i pěknou lehce žlutou barvu. Pórek jsem neměla, ale do rizota velmi ráda dávám jednu skleničku Kunovjanky. Nálev z Kunovjanky sliji bokem a zeleninu ze skleničky pokrájím na menší kousky. Vše vmíchám do rizota, dle chuti přidám i část nálevu ze zeleniny. Rizoto si posypejte sýrem, který máte rádi nebo který máte zrovna v ledničce. Je to opravdu dobrota <3

Rizoto dělám pokaždé jinak, ale když vidím ty ingredience, tak se mí sbíhají sliny. :-p I když bych možná vynechala tu bujónovou kostku a přidala do něj kus té slepice z vývaru:-D Za bodík to stojí.

papriko pekny foto a recept taky dobry,jednoduchy ..davam bodik:-)

Teda Markéto, takové plýtvání s houbama na rizoto, jo?:-O Každopádně bych si ho s velikou chutí dala. Zdravím "Ptákov";-)

hmmm dala bych si:-)):yes:

Já houby nejím, takže klidně někomu nechám svou porci, ale on to manžel zvládne za oba :-8:-8 :-D:-D

Jů tohle bych s chutí povečeřela, Papričko nezbylo?

Rizoto mám moc ráda:-p, ještě kdyby tak byly ty houby+1:yes:

Papričko, jasně, nějak se to nazvat musí a navíc není to nic proti ničemu. Tady máš ohromnou možnost obměn, tak ať si to každý udělá, jak chce - já třeba z hříbků a růžovek, pórek v houbách milujeme :-p:-p:yes::yes:

:yes::-*to je dobrůtka

Tématické fráze:
risoto české, houbové rizoto s parmazánem, houbové rizoto pohlreich, houbové rizoto, rizoto s porkem a zampiony, kuřecí rizoto s porkem, pórkové rizoto, české houby-recepty, rýže s porkem a houbami, houbové rizoto podle pohlreicha, houbové rizoto s parmezanem, ryzeto se salamem, itálské rizoto s houbami, rýže s houbami a porkem, rizoto podle pohlreicha, porek rizoto, houbové rizoto recept, houbové rizoto recept pohlreich, kuřecí ryzeto, italske rizoto s porkem

Suroviny:
rýže, vývar slepičí, vývar zeleninový, máslo, olej olivový extra virgin, žampióny, česnek, pórek, pepř, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu