Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky

Kdyby se měly sesbírat všechny receptury na perníčky, vydá to na velkou knihu. Každý má doma svůj oblíbený a originální recept, který oprašuje každý rok před Vánoci. A pokud jej nemáte, vyzkoušejte recept níže.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 715 kJ /
5 907 kcal
Bílkoviny106,76 g
Tuky208,18 g
Vláknina29,10 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 329 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy887,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme a vytvoříme tak tuhé těsto, které můžeme nechat přes noc uležet v chladu. Krok 2: Těsto vyválíme na plát silný asi na 5 milimetrů a vykrajujeme oblíbené tvary, které přeneseme na plech s pečicím papírem. Krok 3: Předehřejeme troubu na 150 °C. Pečeme asi 20 minut. Krok 4: Po upečení můžeme perníčky pomazat rozšlehaným bílkem, aby měly lesklý povrch. Zdobíme cukrovou polevou.

TIP: Jednoduchý návod na perníčky s dřevěným dekorem

Zveřejněno 23. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0zX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dnes jsem je zkoušela a nic moc:-(. Perníčky jsou přeslazené - taky je tam skoro jednou tolik medu než v jiných receptech a k tomu i dost cukru. S těstem se sice pracuje docela dobře ale je hodně měkké - za to zase může to množství másla.

Cervenej_cudlik 26. 3. 2013 19:31
Děkuji za tento bezvadný recept, je to konečně ten pravý u kterého po dlouhém hledání a zkoušení zůstanu.)

www.toprecety.czPerníčky jsou vážně vynikající.:-))

husty:-O

Nejlepší perníčky, které jem jedla! Hlavně byly hned měkké! Děkuju :yes:

toto vypada dobre musim to skusit:-D :-D

My těsto necháváme přes noc v lednici odležet.Je pak lepší:-)..ale pak se musí před zpracováním zase chvilku nechat,aby mělo pokojovou teplotu,protože jinak se při válení trhá a rozpadá:-)

a nepotřebuje to těsto třeba přes noc odležet nebo tak?:-?www.toprecepty.cz

Krásné Vánoce! Jen se tu chtěla podotknout že tu opravdu chybí ta poleva. Tak si dovoluji jednu jednoduchou napsat.;-)
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření! :-K

Možná by to lepší foto vylepšilo.:-O

jo je to dobry ale nema stu jak udelat polevu! inak jsem spokojena:-//:-!:-))

Tématické fráze:
zdobení vánočních perníčků, vánoční perníčky, vánoční perníčky zdobení, zdobeni pernicku, vánoční perníčky recept, perníčky zdobení fotogalerie, čím zdobit vánoční perníčky, zdobení vánočních perníčků recept, jak zdobit vánoční perníčky, zdobení perníčků recept, zdobení velikonočních perníčků, zdobení perníčků foto, zdobeni na pernicky, zdobeni vanocnich pernicku foto, šablony na zdobení perníčků, levné perníčky, recept na zdobení perníčků, poleva na pernicky recept, poleva na vánoční perníčky, zdobeni pernicku sablony

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, kakao, vejce, prášek do perníku, koření do perníku

Přidat fotografie receptu