Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aloo Paratha

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 312 kJ /
1 748 kcal
Bílkoviny46,35 g
Tuky37,08 g
Vláknina15,24 g
Cholesterol 78 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy299,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zo surovin na cesto vypracujeme elasticke, nelepive cesto a na pol hodinky ho nechame bokom odlezat v miske, ktoru zakryjeme utierkou. V druhej miske roztlacime osupane zemiaky, ktore sme vopred uvarili v supke a nechali dobre vychladnut. Pridame sol, kurkumu, Amchoor, Garam masala a nasekanu koriandrovu vnat a vsetko spolu dobre zmiesame. Krok 2: Cesto aj zemiakovu zmes si rozdelime na rovnaky pocet casti. Teda k 5tim gulockam cesta 5 gulocok zmesy. Gulocky zo zmesy musia byt o nieco mensie ako tie z cesta. Krok 3: Postupne zoberieme vzdy jednu gulocku z cesta a rozvalkame ju na asi 1/2cm hrubu placku. Do stredu ulozime gulocku zo zemiakov. Zemiakovu zmes do cesta zabalime a vytvarujeme buchticku. Krok 4: Buchticku valcekom rozvalkame opatrne na 1/2 cm hrubu placku (nepouzivame uz muku na valkanie). Nesmieme valkat rychlo a prilis tlacit na placku. Radsej dlhsie a zlahka, aby sa nam cesto neprasklo a plnka neskoncila na stole. Krok 5: Panvicu poriadne rozhorucime. Ked je dost horuca, ohen stiahneme na strednu silu a placku opecieme nasucho z oboch stran do hneda. Hotovu placku potrieme maslom a ulozime do utierky, aby neoschla a zostala makka. Su to vyborne ranajky, desiata ci olovrant pre deti. Krok 6: Tip: Placky sa daju aj zmrazit a to tak, ze po vyvalkani placky na nu polozime plastovy kuchynsky obal, polozime dalsiu placku a takto pokracujeme, kym ulozime vsetky na seba; oddelene tym plastovym obalom. Vsetky zbalime do alobalu a dame zmrazit. Mali by takto vydrzat az 2 mesiace v mraznicke. Ak ich chceme upiect; rozpalime panvicu a zmrazenu placku na strednom ohni opecieme. Placky pred opekanim nerozmrazujeme, idu na panvicu zmrznute.

Zveřejněno 28. 8. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aloo Paratha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLKz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aloo Paratha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLKz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Andrei :-):yes:

michsamant: podľa vzoru Andrejky som dala aj cesnak a mangold miesto špenátu. Sú výborné. neviem, či sem ešte nazrieš niekedy...

Míšo, díky za recept:-K, dopadly skvěle, jsou výborné. Přidala jsem k bramborům ještě trochu česneku a špenát. Nafotila jsem i postup, ten je pro zájemce u mě na blogu http://inkitchenopen.blogspot.cz/ Posílám ti fotky z realizace;-)

V mojom recepte, mam v gramoch, ine pomery muky a zemiakov, takze mi vyjde 8 placiek. Do cesta som nedavala ghee ale orechovy olej. Potrebujem ho minut....keby som ho nemala tak dam normalny repkovy. Vynechala som aj mangovy prasok. U Inda v samoske som ho sice videla, ale som si zauvazovala, ze slovak, alebo cech sa k nemu tak lahko nedostane. Zemiaky som korenila trochu inak...davala som chilli vlocky, zazvor, a cerstvo namlete korenie. No a samozrejme aj koriandrovu vnat...
Placky su skvele, robila som ich k mrkvovemu kari a dokonalost sama. Rozhodne si zasluzia bod.
Fotospostup mam na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3524

blitka s palačinkama

Ahoj Mirule. Som rada, ze vam paratha chutili :-):yes:

:-p vyzkoušela jsem a mňaminka. S kamarádkou na podobné placky chodíme do Indické restaurace, ale teď už nemusíme:-).Chuťově byly stejné, jen jsme si do některých přidaly strouhaný sýr. Udělaly dresink z jogurtu, Garam masly,čerstvé petželky a česneku.
Pochutnaly jsme si:-p:-K
Pridávám s dovolením fotku.;-)

Ukládám:-p;-):-K:yes:

Děkuju.

Tak ako spagetka pise.

Eliz - olovrant - svačina ;-)
Jinak od miši další receptík do vyzkoušení, jak já to stihnu? :-D:-p:yes:

Ode mě taky...:yes::-K
Prosím, co je to olovrant? Jen zvědavost :-8...

teda, tohle vypada moc dobre...prvni bodik je jasny :-K

Tématické fráze:
paratha, paratha recept, protha recept, aloo protha recept, parantha recept, aloo protha, indická placka páratha, placky parátha, paratha recepty, indické placky, inkitchenopen, parantha, aloo, co je paratha, indické placky parathas, parotha recepty, indická placka paratha recept, paraty placky, olovrant, recept aloo

Suroviny:
mouka, sůl, ghee, voda, brambory, sůl, kurkuma, amchoor, koření garam masala, nať koriandrová

Přidat fotografie receptu