Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Schwarzwaldský třešnový dort

Pečete rádi dorty a došla vám inspirace? Vyzkoušejte tento schwarzwaldský dort, který v sobě nese propojení lahodné chuti čokolády v nadýchaném piškotovém těstě se sladkokyselými třešněmi a jemně oslazenou šlehačkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 kus

forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 951 kJ /
3 095 kcal
Bílkoviny69,71 g
Tuky139,66 g
Vláknina11,40 g
Cholesterol 1,75 g
Sodík 697 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy384,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 175 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Na přípravu těsta necháme rozpustit čokoládu s máslem do vodní lázně. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do nadýchané pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh. Krok 4: Do žloutkové pěny vmícháme rozpuštěnou čokoládu a prosátou mouku se solamylem a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme do dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 40-45 minut. Krok 6: Korpus necháme vychladnout a poté podélně 2x prořízneme. Vzniknou 3 pláty korpusu. Krok 7: Na náplň scedíme třešně a asi 500 ml šťávy odlijeme do kastrůlku. Solamyl s cukrem rozpustíme v trošce odložené šťávy, zbytek dáme vařit. Jakmile šťáva dosahuje varu, přimícháme rozpuštěný solamyl a povaříme. Následně přidáme třešně a promícháme. Krok 8: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do nadýchané šlehačky. Krok 9: Spodní plát korpusu navlhčíme šťávou z kompotu, potřeme svařenou šťávou s třešněmi a ně navrstvíme 1/3 připravené šlehačky. Necháme chvíli ztuhnout v lednici. Následně přikryjeme druhým plátem a postup zopakujeme. Poté zakryjeme posledním dílem dortového korpusu. Necháme zase zatuhnout. Krok 10: Celý dort potřeme zbylou 1/3 šlehačky a dort dozdobíme dle fantazie. Uložímedo lednice a necháme alespoň 12 hodin odležet.

TIP: Jednoduchý návod na dokonalé čokoládové zdobení

Zveřejněno 28. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Schwarzwaldský třešnový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OPVG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Schwarzwaldský třešnový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OPVG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Můj první Schwarzwaldský dortík :yes:, velice chutný, opravdu je dobré jej nechat "proležet, jen k tomu korpusu, žloutky s cukrem a čokoládou se mi zdály příliš "tuhé :-O", drobet jsem hmotu "povolila" smetanou a "u mne dobrý"! ;) Dortík "mizel" velmi rychle <3, určo ještě zopakuji, díky za receptík! ;-)

Vynikající, měla jsem strach jestli se povede, ale dala jsem to s třešněmi.:-K:yes:

Monika P. 13. 2. 2016 18:40
Anka: moc dekuji autorce za recept!! Konecne srozumitelny a chutny recept, navic jsem pouzila postup Anky na pomazani 1. Vrstvy marmeladou a 2.vrstvy visn.smesi. Taky vsem doporucuju slehacku vyslehat dotuha se stuzovacem a nechat stuhnout, aby vam nelezla z dortu

magdalenka:dík odepsala jsem ti a dala jsem tam fotky. Mrkni na ně.
Ahojky dobrou.
Lada:-K

Lilousek: poslala som ti správu...;-)

magdalenka:Já jsem dala linky na mé fotky, když na ně klikneš, tak se ti fotky objeví. Nevím totiž, jak to mám udělat, abch fotky dala na tento portál. Můžeš prosím poradit? Lada:-(

Lilousek: To poznám, niekedy mám chuť spraviť zo seba vdovu...:-))Nedáš sem foto? Ja na FB nechodím...

magdalenka:H To si piš, že měla, ale já jsem byla v takovém šoku, že jsem něměla sílu to udělat. Ahojky, poslala jsem už linky na fotky. Měj se. Lada;-)

Lilousek: nemala si pokušenie zaškrtiť ho pri tom prvom korpuse?

Dort jsem pekla na přání manžela k jeho narozeninám. Dáváme si ho vždy v Litomyšli v cukrárně na náměstí. První pokus nevyšel díky tomu, že jsem korpus dala na balkon a manžel mně na něj hodil pneumatiky od auta. Na druhý pokus už vše bylo OK. Dort jsem upekla z 10 vajec s příslušnou gramáží surovina na počet vajec. Použila jsem 75% čokoládu. Hobliny jsem si udělala sama. Rozpustila jsem tabulku čokolády ve vodní lázni, pak ji rozetřela na pečící papír, který jsem položila na plech, na ni jsem položila další pečící papír, uhladila plochu, smotala do ruličky a dala na 3 hod. ztuhnout do lednice. Získáte po rozmotání nádherné velké hobliny. Dort jsem nechala den uležet, všem chutnal a mizí a mizí.... Také jsem se dívala na web. na originál recept v němčině, kde používají ještě kirch, já ho nepoužila, někdo píše místo toho rum, ale to je barbarství podle mě, raději nic. Je tam vyobrazeno asi 350 fotek dortu s různými typy zdobení. Doporučuji se mrknout. Posílám link.:yes: www.chefkoch.de/rezepte/69991026035641/Schwarzwaelder-Kirschtorte.html Posílám obě fota.

Děkuji všem:-K jsem ráda že zkoušíte a že chutnal:-)

Torta sa podarila na 1-krát a to nemám s pečením veľa skúseností, výborný, výborný, výborný, len tak sa po ňom zaprášilo.

Dnes jsem pekla přítelovi k narozeninám, dělala jsem z poloviční dávky a moc se povedl. :yes:

Vybornej dekuju za recept:-K

Tématické fráze:
schwarzvaldský dort, schwarzvaldský dort recept, schwarcvaldský dort, schwarvaldský dort, švarcvaldský dort, schwarzwaldské řezy, švarcvaldský dort recept, schvarcvaldský dort, schwarzvalský dort, schwardsvaldsky dort, švarcvaldský višňový dort recept, schvarvaldsky dort, stárvors, schwarwaldský dort, schwardwaldský dort, dorty recepty, recept na schwarzvaldský dort, dort švarcvald, šwarzwaldský dort, schvarzvaldsky dort

Suroviny:
čokoláda na vaření, máslo, vejce, cukr krupice, mouka hladká, solamyl, kypřící prášek do pečiva, třešně, třešně, solamyl, cukr krupice, voda, smetana ke šlehání, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu