Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná ze sojových plátků

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 552 kJ /
371 kcal
Bílkoviny2,76 g
Tuky35,20 g
Vláknina5,23 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 343 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy9,76 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V šálku vařící vody rozpustíme kostku masoxu a sójové plátky vařícím bujonem zalijeme. Krok 2: Necháme 2 - 3 hodiny nasáknout. Krok 3: Na rozpálený tuk dáme na kostičky nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a osmažíme do červena. Přidáme lžičku mleté papriky a lžičku drceného kmínu. Krok 4: Osmahneme a vložíme okapané plátky sójového masa. Krok 5: Podlijeme bujonem, ve kterém jsme máčeli, přikryjeme a dusíme doměkka. Nesolíme. Krok 6: Kyselou okurku nakrájíme na kostičky a vhodíme do šťávy. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná ze sojových plátků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěná ze sojových plátků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O7N

Komentáře (4)

Mám jinou variantu - vhodnější pro soj. maso: NIKDY ho nenamáčejte do bujonu. To je naprosto špatně. Zkuste pouze sůl a karí nebo sojovou omáčku. Ještě se dá sůl a karí a pak na již měkké, nacucané plátky kápnout sojovku (ale vyberte slušnou, sojové "maso" si to zaslouží, nikoli tu hrůznou náhražku za 13 korun. Pak lehce posypejte kukuřičným škrobem (např. gustin) a krátce opečte. Takhle se dají udělat i kapsy - to jen ostrým nožem prokrojíte plátek a naplníte - např. jako špan. ptáčky. Ty opékám až po naplnění.
Jo a ty plátky vždy povařím (dejte je do vařící vody již s kořením a solí, jinak se neochutí), je to rychlejší než čekat, až se nacucají, vymačkám, prokrojím a plním, příp. pak zapeču v troubě, jsou chutnější. K tomuhle se fakt dají udělat i knedléky a omáčka z bešamelu jako k ptáčkům. Přeji vám dobrou chuť.

recept jsem vyzkoušela a mohu doporučit, chutnal i příteli, který sojové maso nemá rád.

Když přidáte trošku hořčice, tak je to fakt skvělé ;-):yes:

sójové plátky jsem připravila jen pro sebe, ani bych neměla odvahu je podstrčit rodině:-)), v téhle úpravě nejsou plátky šikovně zamaskované a ani mě při ochutnání příliš neoslovily.

Tématické fráze:
tempech, tempech recept, toprecept, recepty na jídla ze sojového masa, recepty ze sójového masa, jak připravit sojové maso, jak naložit sojové maso, vypecky ze sojoveho masa, co je tempech, rostena ze sojoveho masa, co to je tempech, sojové maso recepty dieta, tempech recepty, sojové maso složení, jidla ze sojoveho masa, tenpech, recepty tempech, recept na roštěnou, sojové maso a dieta, saitan

Suroviny:
maso sojové, masox, cibule, česnek, paprika sušená sladká, kmín celý, okurky sterilované, olej

Přidat fotografie receptu