Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cikánské kuře

Připravit šťavnaté a lahodné pečené kuře není jen tak. Aby nebylo fádní, přihoďte k němu pár základních ingrediencí a rázem získá jídlo na bohatosti. Maso se peče zároveň s bramborem, tudíž si nemusíte lámat hlavu přílohou.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martina 72

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 264 kJ /
1 736 kcal
Bílkoviny42,08 g
Tuky149,97 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 224 mg
Sodík 3,52 g
Sůl8,40 g
Sacharidy48,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře rozpůlíme a opečeme na zpěněné polovině cibule, vyjmeme ho, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Krok 2: Do pekáče nasypeme druhou polovinu pokrájené cibule, nakrájené brambory, houby, papriky a polovinu anglické slaniny. Osolíme a ochutíme petrželkou a bazalkou. Krok 3: Na tuto směs položíme půlky kuřete, obložíme kolečky klobásy a zasypeme zbytkem slaniny. Krok 4: Podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Pečené kuře podáváme se zapečenou směsí, zeleninovým salátem, brambory nebo chlebem.

TIP: Jak naporcovat kuře - postup s videonávodem

Zveřejněno 31. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2W4P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cikánské kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2W4P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Luxusní žradýlko.. určitě ne naposledy... děkuji za recept

Opravdu moc dobré… :yes: <3 Vřele doporučuji… :-)

O víkendu jsem uvařila, nebylo špatné, ale na nás moc chutí najednou. Jako přílohu jsem ještě dodala plněně brambory sýrem Buko, pažitkou a zakysanou smetanou. Brambory ohodnotila rodinka jako nejlepší. Máme prostě rádi ,,jednodušší chutě” a kuře na tento způsob mi přišlo výraznější. Já už dělat nebudu, ale jak se říká sto lidí - sto chutí.
S dovolením přidávám foto…

V susedných nemecky hovoriacich štátoch odstránili meno "cigánsky" z názvov jedál, vraj je to rasizmus.
Podľa mňa to bol zase omyl, ako už mnohokrát predtým v iných záležitostiach.
Myslím, že to je pocta a uznanie, ak recepty (názvy jedál) obsahujú toto slovo.
A konzumenti môžu svojimi príspevkami len potvrdiť, že mnohé z tých jedál obľubujú, lebo im chutia
a radi sa k nim vracajú.
:yes::yes::yes:

Marcecek: připadáš si vtipný? Nejsi. Jsi bohužel jen trapný :no:
Tvůj komentář mažu.

Padla volba opět na tento recept,tak je dnes k obědu;-):yes:

boze to byla pochoutka! <3

Výborné :yes: celá rodina si moc pochutnala a receptík již patří k našim oblíbeným :-)

Dnes jsem si opět vybrala tento receptík,takto upravené kuře nezklame.Máme to moc rádi;-):yes:

Tento recept mne velmi zaujal. Po včerejším obědě mohu konstatovat, že recept je vynikající. :yes::yes: Protože jsme početnější rodina, zapekla jsem zeleninu ještě v pekáčku zvlášť. Určitě jej zkuste. Moc děkuji za tip. :-K:-)

Díky Ludmile,která tento recept dělala tento týden,tak jsem se rozhodla ho po velmi dlouhé době též udělat.;-)Je to opravdu velká dobrota,tak už je to v troubě a nemůžeme se dočkat až bude hotovo;-):yes:

úžasná lahůtka :yes:

Opravdu pochoutka. Kdo nevěří, ať to zkusí.:-)):-p:yes:;-)

Martino :-), moc jsme si s přítelem pochutnali. Dávám Ti kulatého 20. bodíka a přidávám fotečku ;-).

chocolate:Ještě bych si dovolila reagovat na poslední větu v postupu:Pečené kuře podáváme se ZAPEČENOU SMĚSÍ, zeleninovým salátem, BRAMBORY, NEBO CHLEBEM.....Já bych poslední dvě přílohy vypustila.;-), ale to už záleží na každém, co si k tomu kdo dá, nebo přidá, mě by stačila už jen ta zapečená směs.:-p

chocolate: to ale nebylo na Vás, však s tím nemáte nic společného, kromě toho, že jste to uvařila...Příloha je popsána v receptu

Acraj:Nechápu smysl tvého dotazu, já o žádné další příloze, kromě směsi, nemluvím.Nám bohatě stačilo maso a pečená zelenina s brambory.Nejsme příznivci českého zlozvyku přejídání se přílohami.Jen jsem dala méně oleje, klobáska sama o sobě pustila dostatek šťávy i tuku.

je to fdost divný mít brambory v tý smědi a pak k tomu třeba rejži, nechápu jejich smysl tam, jelikož samy o sobě nemají specifickou chuť, která by omáčku provoněla..:-?:-?:-?:-?:-!

alena:Jen mě tak napadlo, proč by se mělo péct kuře s brambory, když příloha je, zase také brambory, ale ty brambory u toho kuřete, budou chuťově dobřejší, tak bych jich tam dala více, aby vystačily k celému kuřeti...2o dkg by zase bylo málo-si myslím, ale jak se říká: Maso je dobré i bez chleba. :-)):-p

Acraj: Tobě se zdá 20 kdg na celé kuře moc?:-O:-D:-D

chocolate:Kuře pečené s brambory a příloha ještě brambory? já kuře dělám podobně, ale peču bez brambor a jako přílohu máme rádi těstoviny.Kuřátko vypadá opravdu lákavě...:yes::-K

Po delší době bylo dnes u nás na večeři.Výborný a chutný recept, který všem doporučuji:yes:.

krásné foto:yes::-K

Koukám, že jsem ho vařila a hodnotila ještě jako neregistrovaná, takže napravuji a ukládám k repríze:-p.

Simčo, jsem ráda, že chutnalo:-K

Včera jsem dělala k obědu tento receptík,je to opravdu prima bašta:-p;-)+1:yes:Přidala jsem i fotečky.Plně doporučuji vyzkoušet;-):yes:

Dnes jsme měli k obědu a bylo to moc dobré:-p Dělala jsem s kuřecích steaku, vynechala jsem čerstvou papriku a přidala česnek.
Dovolila jsem si přidat fotku a samozřejmě bod:yes:

bod! :-)):yes:

no to je luxus,:-K:-K vypadá to skvěle, určitě vyzkouším a posílám bodík:yes:

Eli, nádherné fotky!!:-*

No nádhera,opravdu.:yes::yes:

chocolate 16. 11. 2010 10:42
Fotky mi nedaly spát a dnes už je kuřátko v troubě.Dala jsem jen dunajskou klobásku, anglickou jsem vynechala a přidala dvě oloupaná a nakrájená rajčata.Voní to naprosto nepopsatelně:-p.

Elizo, moc děkuji za dodanou fotografii a jsem ráda, že chutnalo. Já osobně masa taky moc nesním, o to se postarají synové.;-)

Díky za výborný recept. Manžel konstatoval, že by k tomu ani kuře mít nemusel, jak je výborné to vše okolo. ;-):-p Měla jsem jen paličky, ale snad to nevadí, jinak vše podle původního. Posílám obrázky a bod. :-)

:yes:+1 :-purčitě vyzkouším

Tento recept se mi moc líbí, u nás na něj někdy dojde, zase bude vítaná změna úpravy kuřete, někdy už fakt nevím jak...
Třeba ti sem připíchnu i fotečku. Jen tak dál Martinko a přeji ti aby se ti tu líbilo tak moc jako nám zdejším a nenech se odradit nikým:-K

:-p:yes: :-D:-D:-D:-D:-D:-D

:-O A já si myslel, že recept na cikánské kuře má začínat: "ukradni jedno kuře":-D
Ale vážně, recept vypadá náramně, ukládám a posílám pátý bod.:-K

:-)):-)):-p:-p

:-O:-p:yes:

Já myslím, že kvůli sladké a pálivé paprice a klobáse. To musí být kuře, jako řemen!!:-p:yes::yes: A taky tě mezi námi vítám, Martino;-).

proč cikánské?

Tématické fráze:
recepty z kuřete, jak upravit kuře, cigánské kuře, cikánské brambory, recepty na kuře, recepty kuře, cikánské recepty, kuře, kuře recepty, recept na kure, kure po cigansku, recepty s kuřete, kuře recept, cikánská jména, top recepty kuře, kuře v rejži, top recepty na kuře, recepty z celého kuřete, cikánské pečené kuře, kure z rejzi

Suroviny:
kuře, olej, cibule, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, brambory, houby, paprika čerstvá zelená, slanina anglická, klobása, vývar drůbeží, petržel, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu