Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety na grilovací způsob

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

martina 72

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 504 kJ /
838 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky5,00 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy162,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené špagety scedíme, rozstříháme na menší kousky. Krok 2: Dáme do kastrolku, promícháme s troškou oleje. Krok 3: Slaninu nasekáme na malé kousky, stejně tak uzeninu a přidáme ke špagetám spolu s 1 lžící strouhanky. Krok 4: Přidáme 1-1,5 lžičky grilovacího koření a kousek nadrobno nakrájeného pórku. Krok 5: Vše promícháme, chvíli prohřejeme, případně zvlhčíme trochou vody. Krok 6: Podáváme teplé se zeleninovým salátem, okurkou.

Zveřejněno 31. 8. 2010

Poznámka autora martina 72

Tenhle pokrm vznikl jako momentální nápad na rychlou večeři.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety na grilovací způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7QJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety na grilovací způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l7QJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

xyz:špagety zkusím. Jinak já vařím špagety tak, že než je dám do vody, tak je rozlámu na tři stejné díly. Celý svazek najednou. Je to určitě rychlejší než je stříhat uvařené.;-)

:-)

Ivanka, nádherná fotka! Vlastne fotky.

martino, nemáš za co, hlavně se nenech otrávit ;-) je jasné, že ne všechny recepty padnou do noty všem, také jsem si musela u svých receptů přečíst odmítavé komentáře...je-li formou slušné komunikace, ok, ale nemělo by to připomínat hon na čarodějnice :-)

také se mi tu řada receptů nezamlouvá - kombinace chutí nebo suroviny, které nejím - ale než bych autorovi ublížila strháním jeho receptu, který vložil v dobré vůli a asi mu chutnal,jinak by ho sem nedával, tak jej prostě přejdu - nemám potřebu informovat ho, že je to podle mě blaf....možná by pro něj byl blafem můj oblíbený recept...1000 lidí, 1000 chutí....;-)

Vypadá to dobře.:yes:

nádhera hned bych ochutnal:-p isahu si borec:yes:

Isahu děkuji za dodané foto, teď si ostatní aspoň mohou prohlédnout jak pokrm vypadá.

také mi to nedalo a jednu porci jsem uvařila ;-) - viz fotky

musím konstatovat, že to opravdu není žádný blaf, jak píší ti, kteří nevyzkoušeli...na troše oleje jsem opekla slaninu spolu s párkem a pórkem, přidala grilovací koření a nakonec vmíchala uvařené a NASTŘÍHANÉ špagety;-):-D (prostě jsem je nasypala do misky a v ní pak šmikala jak Střihoruký Edvard:-8)...společně prohřála a nakonec zasypala hrstí strouhánky, kterou jsem rozmixovala s několika snítkami oregana - zde malá změna oproti receptu :-8


nic není rozblemcané, žádná mokrá houska obalená kolem špaget - je jí tam jen trochu, ne kilo :-D

a má osobní zkušenost nakonec: pochvala potěší vždy, neublíží, naopak inspiruje....ale kritika by měla být podložená, ne jen někomu ublížit, protože si jídlo nedokážu představit a k netradičním postupům a ingrediencím přistupuji odmítavě....ublížit je tak snadné....:-( a přitom by stačilo tak málo...trocha ohleduplnosti mezi lidmi....

Já si myslím, že všechna navrhovaná vylepšení i oprávněná (konstruktivní) kritika mají svůj pozitivní smysl - a dost hlavně pro autory receptů. Také jsem dělala a stále dělám v kuchyni dost kopanců a skutečně, žádný učený z nebe nespadl. Všichni jsme se vaření museli učit. U Martiny to tentokrát chutnalo tak, jak se s námi o recept (jistě v dobré víře) podělila a příště to třeba zkusí jinak... Sama vítám každou (opakuji konstruktivní) připomínku a i o tom to tady je ;-).

Žížalka, asi to strihanie tiež vyskúšam. Alebo počkám, ako sa povedie tebe. Iný kraj - iný mrav, u nás sa tiež nestrihali doteraz.

Eliza, tvoj postup by už bol úplne iný recept, ktorý by vo mne vzbudil na prvý pohľad dôveru. A strúhanku by som tiež osmažila. Nie zvlhčovala vodou.

Strouhanka na špagetách mě nepřekvapuje, často jsem to viděla i v italských receptech. Mně v receptu spíš trochu vadí ty párky. Raději bych místo nich dala dvojité množství slaniny, dobře ji orestovala a nechala v ní zavadnout pórek nebo zelenou cibulku. Grilovací koření bych také moc nemusela, spíš trochu bazalkového pesta nebo jen čerstvou bazalku. A pokud by se strouhanka ještě promíchala s jemně strouhaným parmazánem (jen malinko), určitě by mi to chutnalo...:-p

Miroslave škoda,že jsi nevyfotil;-):-K

Tak dámy, tenhle recept má tolik negativních ohlasů, ale i pozitivních /ty musím pochválit/, že jsem to dneska prubl. Ony se ty špagety opravdu musí naporcovat na menší kousky, protože ta strouhanka to jakoby zahustí a pojme přebytečný tuk. Namotat by nešly a musím říct, že jsem čekal všechno možné, ale výsledek mne překvapil. Podle receptu to měly být 2 porce, no nebyly, zblajznul jsem to sám. A moc mi chutnalo. Zase zopakuji.

:no:

Tématické fráze:
grilovane spagety, netradiční špagety, špagety se strouhankou, co z uvařených špaget, špagety ve strouhance, špagety na 1000 způsobů, blaf recept, spagety na nekolik zpusobu, špagety recepty na grilování, sspagety bol, pokrm s klobásy na špagety, špagety s grilovaci klobasou, albert vařeni spagety, špagety s grilovaci zeleninou, špagety s grilovanymi klobásami, špagety strouhanka, top recepty bol.spagety, jak vylepšit špagety, špagety 1000x jinak, špagety s kousky grilovaného lososa recept

Suroviny:
těstoviny špagety, slanina anglická, párky, strouhanka, pórek, koření grilovací, olej, sůl

Přidat fotografie receptu