Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje musaka

Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené, tvoří neodolatelný pokrm, který voní po bylinkách a slunném jihu.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rimanka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 020 kJ /
1 200 kcal
Bílkoviny133,57 g
Tuky32,46 g
Vláknina14,88 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,50 g
Sacharidy85,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci orestujeme maso, osolíme, okořeníme. Přidáme lžičku tymiánu a půl lžičky rozmarýnu. Krok 2: Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky a 3/4 z nich dáme na dno zapékací misky vymazané máslem. Osolíme a posypeme špetkou rozmarýnu a tymiánu. Krok 3: Na brambory dáme pokrájená rajčata, vymačkaný pokrájený lilek a papriky. Osolíme. Navrstvíme maso, ze kterého slijeme tuk a jako poslední vrstvu dáme zbytek posolených brambor. Krok 4: Dáme zapéct na 220 °C asi 45 minut. Deset minut před koncem pečení, hojně zasypeme sýrem.

TIP: Jak připravit bulharskou musaku - rady a tipy

Zveřejněno 3. 9. 2010

Poznámka autora rimanka

Na dně misky se vytvoří hodně zeleninové šťávy, kterou musaku ještě polévám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje musaka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Eq2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje musaka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Eq2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Dneska jsem dělala k obědu :-) Výbornáá :-)

Pro naši rodinu (která lilek opravdu nemusí) je to výborné zpracování, chutnalo nám, takže určitě někdy zopakuji :-K

hledala jsem dlouho nějakou předlohu pro musaku a nakonec mě oslovila tato, zítra budu dělat, dám cuketu a batáty napůl s brambory, je to lehká verze, všude byly smetany, zakysanky, mouky a moc těžkých a hutných věcí na strávení. Děkuji za tuto lehkou a svěží předlohu!!! :-K:-K:-K přidávám bodík!

tak to jsem ráda, že chutnalo:-)

manžel se nechal inspirovat, tak přikládám foto, byla to večeřička mňam mňam:-p:yes:

Tu jsem jedla v bývalé Jugoslávii ob den, tak moc mi chutnala. Byla to pravá balkánská, ono je jich moc a tato vypadá také velmi dobře. Římanko, dávám 6.bod:yes:

Elizka, neoľutuješ, ak máte radi balkánske jedlá. Je ich viac typov, napr. turecké, bulharské, aj sa mierne odlišujú. Mne osobne vyhovuje hlavne ten spôsob prípravy, aj keď je prácny - v predstihu všetko nachystať do pekáča (uvariť zemiaky, opiecť baklažán, uvariť bešamel, podusiť mäso), potom mám frei a iba strčím do rúry.

Hezká fotečka...:yes::-K Já jsem tu musaku ještě nikdy nevařila, to budu muset napravit. ;-):yes:

:yes::yes::yes:

Musaku milujem, robím trochu inak (zemiaky predvarené, lilek - kolieska opečené, zapekám so syrovým bešamelom), ale aj táto verzia mi je sympatická.

:yes: krasne foto aj recept

mňam;-):yes:

Tématické fráze:
bulharská musaka s mletým masem, balkánská musaka, recept na musaku, bulharská musaka, recept bulharská musaka, turecká musaka, musaka, bulharská musaka recept, musaca, musaka recept, bramborová musaka, recept na musacu, recepty na musaku, recept na bulharskou musaku, recepty musaka, turecká musaka recept, recept na mousaku, musaku, pravá musaka, zeleninová musaka

Suroviny:
maso hovězí mleté, brambory, rajče, paprika čerstvá bílá, lilek, sýr nastrouhaný, paprika čerstvá červená, pepř mletý, rozmarýn, tymián, sůl

Přidat fotografie receptu