Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tymiánové přední hovězí v tomatové omáčce s křenem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 534 kJ /
2 518 kcal
Bílkoviny169,53 g
Tuky184,97 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 493 mg
Sodík 4,81 g
Sůl13,10 g
Sacharidy42,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme cca 20 minut odležet. Poté obalíme ve strouhánce a osmažíme na troše tuku jako řízky. Krok 2: V papiňáku na troše oleje opečeme proužky anglické slaniny a půlměsíčky cibule, přidáme tymián, kečup, worchester, přidáme maso, které směsí pokryjeme, trochu podlijeme a dusíme cca 40 minut. Krok 3: Hotové posypeme na talíři strouhaným křenem a pažitkou.
Příloha - jakákoli, dali jsme si hranolky, ale dokážu si představit i knedlíky, rýži, těstoviny.

Zveřejněno 3. 9. 2010

Poznámka autorky isindy

Maso by nemělo být moc prorostlé jako na polévku, spíše čistá svalovina - dnes jsem narazila na přední, které vypadalo skoro jako roštěnky, bylo mi líto uvařit "jen" na polévku a rajskou. Tak jsem trochu hledala a trochu experimentovala a výsledek byl více než dobrý :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánové přední hovězí v tomatové omáčce s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1Gz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tymiánové přední hovězí v tomatové omáčce s křenem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1Gz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Isahu, skvělá improvizace, taky zrovna dusím hovězí a jsem na tom jako ty, ale jinak. Tobě dávám s klidným svědomím 3.bod:yes:

Elizo, klidně i bez papiňáku, jen to bude déle trvat ;-)

Hrozně se mi líbí postup. To jsem ještě nikdy nezkoušela a nejspíš ani neslyšela a nečetla - obalit ve strouhance, usmažit a pak dusit. Tuším, že to bude moc dobré.
Papiňák nemaje, nějak si poradím. ;-):-)

jajajaj, zrovna nedávno jsem měla kližku, která se dala téměř plátkovat. Źe já si ji nenechala:-S;-):yes::yes::yes:

no toto vypadá dos jedle:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
recepty hovězí přední maso, hovězí přední bez kosti recept, recepty z předního hovězího masa, recepty předni hovězi maso, hovězí přední bez kosti recepty, recepty z hovězího předního, přední hovězí maso recepty, omáčka z předního hovězího, recepty z předního hovězího, hovězí přední s kostí recepty, hovězí přední bez kosti, recepty hovězí maso přední, recept z hovězího předního, hovězí přední s kostí recept, přední hovězí maso, hovězí maso přední recepty, co uvařit z předního hovězího, hovězí maso přední, hovězí přední omáčka, hovězí krk bez kosti

Suroviny:
přední hovězí, cibule, slanina anglická, olej, sůl, pepř, strouhanka, tymián, křen, omáčka worcesterová, kečup sladký, masox

Přidat fotografie receptu