Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové croissanty

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

teniska teniska

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 16 malých

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 547 kJ /
2 282 kcal
Bílkoviny54,29 g
Tuky137,31 g
Vláknina8,62 g
Cholesterol 884 mg
Sodík 267 mg
Sůl0,57 g
Sacharidy202,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, cukr, droždí a změklé máslo, vyklepněte vejce a vlijte mléko. Nejprve vše promíchejte vařečkou a poté těsto zpracujte na vále ručně. Nezpracovávejte moc dlouho, aby těsto nebylo přílíš pružné, je horší ho rozválet. Poté těsto dejte těsto do větší mísy a překryjte potravinářskou folii. Uložte jej na 12 hodin až dva dny do lednice. Krok 2: Odpočaté a hlavně opravdu studené těsto rozválejte na pomoučněném vále do většího obdelníku. Krok 3: Kostku 125 g másla vyndejte z ledničky, poprašte moukou a snažte se ho rychle rozválet na placku o velikosti asi 2/3 rozměru obdelníku těsta. Těsto i máslo musí zůstat studené, jinak by se tuk mohl vstřebat do těsta a vznikla by z toho buchta. Krok 4: Placku másla položte na kraj těsta (širší stranu másla k užší straně těsta). Nejprve přeložte to těsto bez másla přes máslo a poté přeložte tu druhou část. Lehce přitiskněte. Takto vzniklý obdelník z obou kratších stran přeložte dovnitř a zavřete jako knihu. Těsto nechte v chladu 30 minut odpočinout. Krok 5: Po vyjmutí z lednice těsto rozválejte a ještě jednou zopakujte předchozí skládání. Poté těsto rozválejte na tenký velký obdelník a rozdělte jej na dva menší obdelníky. Šikmými řezy pak udělejte trojúhelníky na kterých udělejte na ktarší straně zářez asi 2 cm. Krok 6: Každý croissant zarolujte od naříznuté strany směrem k jeho špičce. Naříznutou stranu přitom prsty roztáhněte a udržujte dál od sebe. Dlaní těsto stáčejte do ruličky a druhou rukou trochu natahujte špičku trojuhelníku. Krok 7: Naskládejte croissanty na plech a nechte je ještě chvíli kynout na teplém místě. Krok 8: Troubu si rozehřejte na 180 stupňů a povrch croissantů potřete rozšlehaným vejcem, dejte péct do vyhřaté trouby dozlatova, asi 15-20 minut.

Zveřejněno 4. 9. 2010

Poznámka autorky teniska

Výborné! Chutnají úžasně teplé, ale i další den si na nich určitě pochutnáte s džemem. K tomuto receptu mne ,,přinutil" časopis Gurmán a já toho nelituji :).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8Zr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové croissanty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8Zr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Jednoduché,😊😋 jemné a máslem vonící.

Omlouvam se za hloupy dotaz--ale do testa jen 15g masla nebo 15 dkg ?

zuzana:
No, žeby nízká teplota? A měla jste řácky vyhřátou pec??:-)

Nevim proc mi maslo vyteka z testa behem peceni? Nebo je to normalni? Jsem kucharka - zacatecnice :-)

Irrena:jsem tu nově zaregistrovaná a nevím, kde najdu fotorecept, můžeš poradit? Děkuji.:-)

Je mi 12 let a tyhle croissanty jsem dělala už hodněkrát. Jsou výborný :) moc nám všem u nás doma chutnaj. A ani nejsou tak těžký! :)

Už jsem je jednou dělala podle časopisu a dneska na to jdu znova, tak díky za recept. Jsou výborné.
Jo a někde jsem našla i trik, že máslo se dá na placku rovnoměrně nastrouhat,když je studené, ale ještě jsem to nezkoušela.

Irrenka - děkuji, baví mě to;-) a tak se snažím dělat stále složitější věci:-8:yes:
magdalenka - děkuji za tip:yes::-K

Pretože podobné veci robievam - mám vychytávku. Studené maslo nie je potrebné vyvaľkať - ale stuhnuté ho nastrúhať na cesto, použijeme slzičkové strúhadlo. Ja croissanty plním nutellou.
Recept sa mi páči a fotky tiež.

Tenisko klobouk před tebou smekám, v 16ti letech takové dobroty:-K:-KJsi opravdu skvělá, krásně popsané, pefektní fotopostup:yes:

Krásný recept. Když se to skládání a vyvalování nekolikrát zopakuje, tak je to lístkové těsto. SUPER :yes::yes:

Ty se povedly a vyvedly.

Lucinko,:-K to, co umíš ve tvém věku, si zaslouží Řád zlaté vařečky.:yes: Gratuluji, moc se ti povedly a 11. bod ti právem náleží. ;-):-p

všem moc děkuju :-K, určitě vyzkoušejte:yes:

To je úžasný....ukládám a vyzkouším:yes::yes::yes:.dávám bodíka :-K:-K:-K:-K

;-)moc šikovná:-*máš bodíka:yes:

Tak to nemá chybu!!:-O Já si ale neumím představit, jak válím máslo, mi by se to určitě nepovedlo:-S, jsem takové tele..Ale ty rohlíky jsou úžasné a máš fakt super fotopostup, to je dobře, podle toho se dá něco dělat:-p:yes::yes::yes:

Klobouk dolů, sama jsem je ještě nedělala:-O;-):yes:

:yes:+5

:yes::yes::-)) šikulka povedli se báječně 3. bod :-)

:yes:+1:-p mám je moc ráda:-p

Tématické fráze:
kroasanty recept, recept na croasanty, těsto na croasanty, recepty croasanty, croissant recept, recept na croissanty, crossaint recept, croasanty, crossaint, croasant recept video, kroasanty, máslové kroasanty, máslový croasant recept, mini croasanty, domácí croasanty, domácí kroasanty, recept na domací croissanty-video, máslové croasanty, máslový croasant, croissant recept video

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr, droždí, máslo, vejce, vejce, mléko, máslo

Přidat fotografie receptu