Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medovník

Sladká chuť medového korpusu v kombinaci s kávovým krémem je jistě lákavá, možná se vám však zdá příprava medovníku příliš složitá. Není to tak náročné, jak to na první pohled vypadá. Hlavní je vydržet aspoň jeden den nekrájet, aby se moučník dostatečně proležel.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Náročný

Doba přípravy 138 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 48 min

138 min (90 min příprava + 48 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 239 kJ /
6 510 kcal
Bílkoviny106,68 g
Tuky294,76 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 7,19 g
Sůl1,35 g
Sacharidy849,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, med, vejce a Heru. Za stálého míchání přivedeme k varu. Směs vaříme na mírném ohni. Když začne houstnout, vmícháme jedlou sodu (směs napění), odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Krok 2: Zatímco medová směs chladne, nachystáme plechy a vyložíme je pečicím papírem. Budeme péct 6 placek. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 3: Hladkou mouku prosejeme do mísy. Přidáme prochladlou medovou směs a vypracujeme hladké těsto. Je poměrně husté, můžeme použít hnětací metly. Krok 4: Těsto rozdělíme na 6 dílů, každý rozválíme na tenkou placku a podle dortové formy nebo obráceného talíře vykrájíme kola o průměru 20–22 cm. Dáme je na plechy a v předehřáté troubě pečeme asi 8 minut. Krok 5: V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme k varu. Vlijeme mléko s pudinkovým práškem a uvaříme hustý pudink. Přiklopíme a necháme vychladnout. Krok 6: Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Postupně po lžících vmícháme pudink a kávu. Nakonec přilijeme rum. Krok 7: Krémem potřeme vychladlé placky a narovnáme je na sebe (trochu krému dáme stranou). Můžeme je podle potřeby okrájet a narovnat do dortové formy. Nahoru dáme pečicí papír a hrnec s vodou kvůli zatížení. Medovník uložíme do chladu a necháme dostatečně proležet. Krok 8: Před podáváním potřeme vrchní plát medovníku krémem, který jsme si odložili, a posypeme nahrubo mletými ořechy.

Zveřejněno 25. 3. 2008

Poznámka autorky www.zarovi.cz

Při přípravě krému musí mít máslo pokojovou teplotu, aby se krém při přidávání pudinku nesrazil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j4W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tento recept ještě s https://www.medovniky.cz/domaci-medovnik-na-plech patří mezi moje NEJ. Děkuji za recept ;-)

Dělala jsem dnes medovník poprvé a vybrala jsem si tento recept. ;-) Je výborný a placky jsou opravdu hned měkké a jedlé. :-):yes: Jako krém jsem použila karamelové salko vyšlehané s máslem, přidávám fotečku mého díla. :-K

Výborné...a placky byly hned měkké (narozdíl od jiných receptů, které jsem zkoušela).:-p

V ingrediencích mělo být asi 3/4 litru mléka

Tématické fráze:
medovnik, medovník recept, recept medovník, recept na medovník, hned měkký medovník, medovníky, recepty medovnik, medovník recepty, medovnik na plech, recepty na medovník, měkký medovník, madovník, medovník hned měkký, medovník hned měkký recept, kulatý medovník, recepty.cz medovníky, medovník online, medovník top recepty, medovník.cz, recepty-medovník

Suroviny:
mléko, tuk hera, cukr krupice, med, vejce, soda jedlá, mouka hladká, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, žloutek, káva, rum, ořechy mleté

Přidat fotografie receptu