Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka

Bábovka je rodinný poklad a existuje na ni opravdu velké množství receptů. Někdy je ale nejlepší vrátit se k základu - jednoduchému a zdánlivě prostému receptu. Olejová dvoubarevná bábovka patří mezi ně a nikdy se neomrzí.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 066 kJ /
2 406 kcal
Bílkoviny64,22 g
Tuky37,24 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 446 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy447,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si formu na bábovku - vymastíme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Všechny suroviny (kromě kakaa) důkladně smícháme. Krok 3: Do formy nalijeme 2/3 těsta. Do zbývající třetiny těsta přisypeme kakao, rozmícháme a nalijeme do formy na světlé těsto. Krok 4: Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 30-45 minut.
Stupeň propečení zkoušíme vpíchnutím špejle, musí zůstat suchá.

TIP: Nejlepší bábovky

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k4x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k4x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (62)

Je tam trochu moc oleje. Možná se mi jen tentokrát nepovedla

Můj výtvor krásná že :-)

Moc dobrá..:-)<3:-K..pekla jsem na 160 st.

markéta škorničková: Na 180 stupňů se bábovka nedá péci. Když peču bábovkové těsto na pekáči, musím dát teplotu na 160 st, když dám vyšší teplotu, tak se těsto zvedá po delších stranách pekáče (jakoby se chtělo srolovat). Mám elektrickou troubu (sporák MORA). To mi žádná trouba nedělala.

Za mě tedy do jakékoliv bábovky nebo piškotu když se naleje při míchání tekutá šlehačka je vše úžasně jemné a nedusivé!!! Vydrží několik dní pořád jako čerstvá. Prostě šlehačka to jistí a zaručí kvalitu těsta§<3

cekrops: "...na 150 StC a potom na 165 StC."
Zajímavé:-)
Já to mám v opačném pořadí :-8
No, každý trouba peče jinak, že :-K

Dnes ráno jsem pekl. ( bez kakaa ) . Teplotu jsem nepřeháněl - prvních 30 minut na 150 StC a potom na 165 StC. Akorát toho cukru stačí dát 180 gr. (cukr krystal) a jen 3 vejce. Dal jsem tam i citrónovou kůru + kandované ovoce a trošku rumu. Chuť je super !
PS: Když už píšete že toho oleje je 100 ml , tak vody taky 100 ml (a nekomplikujte to 1 dl ) ...
PS2: Jináč to dnes bylo krásné "poetické " odpoledne . . . :-8

Uplně přesně dle receptu jsem ji dělal....dost přeslazená, méně cukru příště. Jinak uplně výborná a jednoduchá.

Přidala jsem fotečku (na černém stole), jak se povedla mému 8mi letému synovi, který jí chce zítra předat za vysvědčení paní učitelce. Mám za něj radost, že si to sám vymyslel a vyrobil, a že jsme našli jednoduchý recept na voňavou bábovku, kterou zvládne. Povedla se krásně, měli jsme jen drobné úpravy, a to z bílků sníh a místo kakaa kokos a čokoládové kousíčky, takže bude uvnitř "puntíkovaná"! Děkuju moc za recept :-K:yes:

Peči ji už druhou sobotu,je výborná,navíc není suchá,ale vláčná.Opravdu super!!!!!!!

Vyborna, jen jsem z bilku vyslehala snih a pekla ji na 160°. uz je jen pulka :-):-p:yes:

kateřina uličná 30. 5. 2014 10:20
můj suchý krk to nemůže spolknout :-( promažte mi to gecem :Dd

Bábovka výborná. Lepší jsem dlouho nejedla. Přidala jsem akorát trochu rumu a formu jsem vysypala kokosem. Takže určitě doporučuji! :yes:

Díky za super receptík... bábovka je úžasná. Pospíchala jsem, dala jsem vše do mísy, ručním šlehačem chvilku pošlehala, formu jsem vymazala máslem a vysypala kokosem, pekla na 160°C cca 30 minut... fakt super dobrá rychlovka...

Tak dnes jsem dělala. Použila jsem jen 3 vajíčka a z bílků ušlehala sníh, který jsem na konci přimíchala. Jelikož jsem měla těsto hodně hutné, přidala jsem trochu mléka. A moc dobrá, krásně nadýchaná.:-) super

Tématické fráze:
bábovka, bábovka recept, recept na babovku, recept bábovka, bábovky recepty, top recepty bábovka, recepty na babovku, bábovka recepty, recepty bábovka, recepty na bábovky, bábovky, biskupská bábovka, jak správně vyklopit bábovku, babovky recept, super bábovka, babivka, super recept koňaková bábovka, bábovka pro děti, recepty na super bábovky, babovka top recepty

Suroviny:
cukr, vejce, olej, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu