Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinová marmeláda s jablkem z DP

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 894 kJ /
931 kcal
Bílkoviny15,84 g
Tuky8,24 g
Vláknina84,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy156,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maliny opláchneme a odvážíme. Krok 2: Jablka si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme tak, aby celková hmotnost ovoce byla 1500 g. Krok 3: Dáme do nádoby DP, přidáme želír. cukr (event. cukr + gelfix) a kyselinu citrónovou. Zapneme program marmeláda. Krok 4: Mezitím si připravíme skleničky - já je důkladně umyju a zaleju je včetně víček vroucí vodou z rychlovarné konvice. Když je program hotový plníme do horkých sklenic, dobře uzavřeme víčka a otočíme dnem vzhůru. Krok 5: Po cca 10 minutách je otočíme zpět a necháme vychladnout.

Zveřejněno 4. 9. 2010

Poznámka autorky Paprika

Letos jsem jablkem nastavovala i jahodovou marmeládu a manžel o ní tvrdí, že je lepší než ta druhá (on neví, která várka je ta "nastavená").

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinová marmeláda s jablkem z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyQA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinová marmeláda s jablkem z DP

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyQA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Merylas (moderátorka): k tomu pektinu - používám ho už pár let, je výborný :yes: Maličko vyšší cenu vyváží to, že se do takové marmelády používá třetina, max. polovina váhy cukru, ušetříte tady. :-8
U nás je k dostání v různých, různě velkých baleních a na webu s ním máme dokonce samostatný recept:

Dnes jsem dělala malinovou marmeládu, ale běžným způsobem, bez použití domácí pekárny. Maliny jsem skrz zrníček pasírovala a jelikož jsem jich měla docela dost, tak jsem jablka nepřidávala. Ale pokud mám některého ovoce málo, tak jablka přidávám. Zaujala mě poznámka, nám totiž taky chutnala nastavená jahodová marmeláda více. Ještě pro úplnost uvádím, že jsem začala k želírování používat pektin z citusových plodů. Je běžně k dostání a vystačí na 2 kg ovoce.

:yes:

Paprika:děkuji moc za radu:-D:yes:

luxxxik: Já mám pekárnu Moulinex XXL na 1,5 kg (2 míchací háky). Pokud máš menší pekárnu, tak ti samozřejmě větší obsah vyleze ven.
Druh želírovacího cukru myslím v DP nehraje roli. Použila jsem již 1:1, 2:1 a v tomto repeptu i 3:1 a vždycky to dopadlo dobře. Jen je třeba k tomu dát vždy odpovídající množství ovoce. Jednou jsem se spletla a dala jsem ovoce:cukr 2:1 ... a cukr byl 1:1 - takže meruňková marmeláda z jedné várky teče ještě dneska.:-( Promazávám s ní korpusy na dort ;-)
Přeji úspěšné marmeládování :yes::yes:

Paprika:Ahojky chtěla jsem se zeptat pekárnu mám chvíly a všude tu čtu jáké dáváte velké množství do pekárny já dala 750 g jahod a polovina mi vytekla do pekárny:-(pak jsem se dočetla že můžu dát jen půl kila tak nevím jestli byl háček to velké množství nebo něco jiného?A ještě jsem se chtěla zeptat jestli marmeláda v DP zhoustne seč všemi druhy Gelfixu 1:1,2:1,3:1 či se všemi druhy želírovacích cukrů protože v průvodní knížce co jsem dostala k pekárne se píše že nemůžu použít žádný jiný než 1:1 že to prý v jiném poměru nezhoustne tak jsem se chtěla zeptat jestli máte s tímto nějaké zkušenosti a mohli by jsmte mi nějak poradit?předem moc děkuju:-K

Tak to já pasíruju obě a mám klid od těch řečí;-):-)). Jo a za tu cenu,to je bezva koupě:yes:.

Krásná barvička :-p Moje rodina taky zrníčka z malinové marmelády snese a rybíz musím pasírovat, tam jsou zrníčka větší.

Miruš :-K - u nás se taky neurodilo, ale dnes jsem byla v Berouně na trhu a tam prodávali ukrajinci nádherné čerstvé maliny za 25 kč misku á 25-30 dkg, tak jsem se neudržela vzala jsem 4, protože malinová marmeláda je u nás taky v kurzu. Zrníčka v tomto případě snesou:yes:, ale rybízovku jsem taky cedila :-S:-//

Papriko:-) krásné noční dílko:yes:. Malinovou u nás můžeme ve velkém,jen se jich letos bohužel tolik neurodilo - nebo že by to ti moji broučci stačili ozobat:-O;-)?. Máš jí moc krásnou i na barvu:yes:. Jen u nás musí být bez pecek - chlapi tak "poručili";-):-D. Boďka č.2 je tvá,i za bezva nápad na DP.

Tématické fráze:
malinová marmeláda, když marmeláda nezhoustne, malinová marmeláda z pekárny, domácí malinová marmeláda, když nezhoustne marmeláda, malinová marmeláda bez zrnicek, malinový džem s jablky, jahodová marmeláda s jablky, malinová marmeláda z domácí pekárny, malinová marmeláda v pekárně, když nezhoustne džem, malinová marmeláda recept, marmeláda malinová bez pecek, malinova marmelada bez pecek, marmeláda malinova, pekárna malinova, malinová marmeláda bez želírovacího cukru, malinová marmeláda bez gelfixu, malinová zrníčka, malinový džem bez pecek

Suroviny:
maliny, jablko, cukr želírovací, kyselina citronová

Přidat fotografie receptu